Google analytics

torsdag 29. september 2011

Barnefordeling og økonomi

Barnefordelingssaker er en betydelig andel av de sakene vi i tingretten har til behandling. Det er krevende saker som ofte preges av et høyt konfliktnivå mellom partene. I de fleste sakene er foreldrene positive til å forsøke å løse ved mekling. I meklingen oppfordres foreldrene til å ta opp alt som de er opptatt av. Foreldrene er eksperter på egen konflikt, og har som regel ikke noe problem med å forklare hvor håpløs den andre forelderen er. For meg som mekler er det viktig å forsøke å forstå hvorfor foreldrene har en konflikt - hvorfor oppfatter de hverandre som så håpløse. Er den ene forelderen så håpløs at hun/han ikke har god nok omsorgsevne? Er det reellt kun en voksenkonflikt som skyldes opplevelse av svik mellom de voksne?

Noen ganger får jeg ikke helt tak på hvorfor det er en konflikt mellom foreldrene. Jeg har noen ganger tenkt at årsaken kan være penger.

I de sakene foreldrene ikke er ferdig med det økonomiske oppgjøret etter bruddet, har jeg så å si formant advokatene til å forsere forhandlingene om en løsning. Så langt har jeg ikke opplevd en eneste sak hvor foreldrenes evne til å samarbeide til det beste for barnet forblir upåvirket av en konflikt om det økonomiske oppgjøret. Først når den økonomiske skilsmissen er avsluttet, er det mulig å legge gammelt grums bak seg.

Størrelsen på barnebidraget avhenger av omfanget på samværet. Endringer i samværet kan medføre endring i bidragsklasse, og dermed få stor betydning for begge foreldrenes økonomiske situasjon. På tross av at barnebidraget betyr mye for foreldrene, har jeg etter 6 år som dommer til gode å oppleve at noen foreldre tørr å si at det er viktig for dem at barnebidraget ikke reduseres. Jeg har forsøkt meg på å spørre direkte om det har betydning, men samtlige avviser at det betyr noe for dem. Det er ikke legitimt å bruke penger som argument.

En far trodde ikke på mor da hun sa at penger ikke betydde noe. Han sa til henne at han forstod at det kunne være viktig for henne. Han hadde god økonomi, og hadde mulighet for å betale mer. Han tilbydde seg å fryse bidraget til en bidragsklasse uavhengig av samværets omfang. Det var nok til at  saken ble løst.

Problemet med løsinger hvor foreldrene avtaler et høyere beløp enn det som følger av loven, er at de rett etter at avtalen er inngått, likevel kan gå til NAV å kreve bidraget fastsatt etter loven. For å inngå slike avtaler må du derfor ha tillit til at den andre virkelig mener det, og ikke bare utnytter systemet.

250 kommentarer:

 1. Opplever du at foreldrene i enkelte tilfeller argumenterer ut fra skyldbetraktninger - altså at siden situasjonen på en eller annen måte ble utløst av motpart så bør motpart "lide" i fordelingen?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er en journalist på over fire år som Infiserte var HIV-sykdom, har denne sykdommen komme over kroppen min system. Min hjerne tåke og hukommelsestap og fysiske problemer gjorde meg en grønnsak i 4 år.
    For noen måneder siden kom jeg over noen vitnesbyrd om hvordan Dr Molemen har brukt sin Herbal Medicine å behandle og kurere HIV, enkelte selv vitnet blitt helbredet fra Lyme sykdom, kreft og andre infeksjoner, har jeg aldri hørt om en slik før, på grunn av at jeg har alltid hatt tro på at en dag er det kommer til å være en kur for denne sykdommen, jeg horridly kopiert e-postadressen til Dr Molemen og jeg fortalte ham om min tilstand han fortalte meg om ikke å bekymre seg for at han skulle forberede noen urtemedisin for meg som han skulle sende til meg her i mitt land, til slutt etter 5 dager for å kommunisere med Dr Molemen sendte meg en pakke som jeg fikk, og han ga meg resept på hvordan jeg skal bruke dem, etter to uker for å ta Dr Molemen Medisinering jeg ble å føle lettelse i kroppen min, og jeg fortalte ham om det, sa han til meg at jeg bør gå for sjekk opp på sykehuset for å vite om faktisk sin medisin har fungert, jeg tvilte det, men jeg senere dro til sykehuset for å få testet og til min største overraskelse jeg er et mirakel, og har kommet seg av redsel for humant immunsviktvirus, og jeg praktiserer Jounalism igjen. Jeg applauderer deg og din innsats og stå klar til å gi andre opplysninger om deg, og jeg håper de tror og jobbe med deg.
    Du kan ta kontakt med Dr Molemen på (drmolemenspiritualtemple@gmail.com eller (dr.molemenspiritualtemple@yahoo.com), eller ring +2347036013351

   Slett
 2. Ja. Skyldbetraktninger er særlig fremtredende i saker hvor det har skjedd et nylig brudd, eller bruddet har medført at den ene part er svært bitter.

  Bitterhet hos den ene part er noe av det vanskeligste i disse sakene. Hvis man har blitt bitter er det svært vanskelig å se noe positivt med den andre som omsorgsperson for sitt eget barn. Noen ganger blir argumentasjonen svært enkel - du som var så ond mot meg du kan umulig være god mot barnet mitt.

  Hva tenker du om skyldbetraktninger?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, jeg er Sheryln Coleman jeg er den mest lykkeligste personen på jorden, etter 6 måneder med tristhet og sorg uten å være sammen med den jeg elsker, jeg prøvde alt min mulig best å sørge for at jeg gjør min kjæreste lykkelig, men det aldri synes å fungere bra det var som jeg gjør alt forgjeves, men alle takket går til Dr Ogundu for å komme til å endre alle mine bekymringer og sorg til glede. jeg visste den store mannen når jeg leser noen fantastiske vitnesbyrd om Dr Ogundu hvordan han har hjulpet mange mennesker på sine samlivsproblemer Jeg leste et magasin når jeg så gode vitnemål, samt min knipe da jeg bestemte meg for ikke å kaste bort tid fordi jeg har savnet min kjæreste så mye jeg bestemte meg for å kontakte ham og dele alle mine problem med ham som han fortalte meg ikke å bekymre deg for at han forsikret meg om at innen 48 timer alt ville bli sortert ut jeg trodde Dr Ogundu så mye på grunn av hvordan han har vært å hjelpe mange mennesker, min kjæreste som forlot meg for god plutselig svarte min tekst og mine samtaler og ba meg om å tilgi ham at jeg var så glad jeg er så takknemlig til Dr Ogundu for det han har gjort for meg, og jeg lover å vitne hans godhet hele mitt liv. Hvis du er det passerer det samme problemet eller noen typer problem kontakt denne store mannen på hans e-postadresse: drogunduspellcaster@gmail.com
   1. Bli din kjæreste eller mann tilbake
   2. Penger spell / lykke spell
   3. Prosperity spell
   4. Beskyttelse staver
   5. Skaff deg en jobb spell
   6. Promotion staver
   7. Få pengene tilbake
   8. Freedom staver
   9. Kjærlighet spell
   10. Avenging spell
   11. Lottery spell

   Slett
 3. Du har tenkt at årsaken kan være penger? Tja. Når foreldre inngår skriftlig avtale om delt omsorg den ene uken og mor neste uke kommer med en stevning for retten med krav om hele foreldreansvaret og minimum samvær med barna for far... Hva kan årsaken være? Har mor en dårlig rådgiver i sin advokat eller har hun fått ferten av et barnebidrag?

  SvarSlett
 4. Penger er en av de største årsakene til at foreldre er i konflikt. Jeg hadde en veninne som gjor det slutt med typen sin fordi hun fekk snus i at alenemødre hadde rett på overgangsstøtte, siden barnet bare var noen måneder gammel så kunne hun også nekte å gi barnefaren samvær. Motivet var uten tvil økonomi, hun satt igjen med 10000kr ekstra i måneden, der det meste kom fra overgangsstøtten.

  Det ble rettssak og mye drittkasting. Far greide å kjempe seg til samvær 1 gang i uken og en overnatting annahver uke når barnet var 18 måneder.

  Men han var ikke fornøyd og han argumenterte sterkt mot at han trengte også penger for å kunne tilby barnet eget soverom, seng, leker, barnesete i bilen osv. Situasjonen ble til at han gav opp og har aldri mer hatt kontakt med verken mor eller barn. Men han har en ny familie, og far til to nye barn han tar seg meget godt av.

  Denne gamle veninna mi er idag meget lei seg for det hun gjor. Hun sliter økonomisk, barnebidraget dekker ikke lenger nok og hun har ikke overgangstøtte lenger. Igjen sitter et lite barn som har tapt den ene forelderen og lever i fattigdom.

  SvarSlett
  Svar
  1. Mor får som fortjent. Dessverre går det ut over barnet.

   Slett
  2. Askøy.

   Korrekt, alltid barna og faren

   Slett
  3. Hei, jeg er Sheryln Coleman jeg er den mest lykkeligste personen på jorden, etter 6 måneder med tristhet og sorg uten å være sammen med den jeg elsker, jeg prøvde alt min mulig best å sørge for at jeg gjør min kjæreste lykkelig, men det aldri synes å fungere bra det var som jeg gjør alt forgjeves, men alle takket går til Dr Ogundu for å komme til å endre alle mine bekymringer og sorg til glede. jeg visste den store mannen når jeg leser noen fantastiske vitnesbyrd om Dr Ogundu hvordan han har hjulpet mange mennesker på sine samlivsproblemer Jeg leste et magasin når jeg så gode vitnemål, samt min knipe da jeg bestemte meg for ikke å kaste bort tid fordi jeg har savnet min kjæreste så mye jeg bestemte meg for å kontakte ham og dele alle mine problem med ham som han fortalte meg ikke å bekymre deg for at han forsikret meg om at innen 48 timer alt ville bli sortert ut jeg trodde Dr Ogundu så mye på grunn av hvordan han har vært å hjelpe mange mennesker, min kjæreste som forlot meg for god plutselig svarte min tekst og mine samtaler og ba meg om å tilgi ham at jeg var så glad jeg er så takknemlig til Dr Ogundu for det han har gjort for meg, og jeg lover å vitne hans godhet hele mitt liv. Hvis du er det passerer det samme problemet eller noen typer problem kontakt denne store mannen på hans e-postadresse: drogunduspellcaster@gmail.com
   1. Bli din kjæreste eller mann tilbake
   2. Penger spell / lykke spell
   3. Prosperity spell
   4. Beskyttelse staver
   5. Skaff deg en jobb spell
   6. Promotion staver
   7. Få pengene tilbake
   8. Freedom staver
   9. Kjærlighet spell
   10. Avenging spell
   11. Lottery spell

   Slett
 5. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 6. ...Forsøker igjen... Tror du virkelig på det du selv skriver her??? Har du satt deg inn i hvor mye forskjeller i samvær utgjør med hensyn til barnebidraget? Tror nok at du muligens ikke har gjort det. Sett fra en fars synspunkt så koster det faktisk mer å ha mye samvær med barnet sitt enn å gi blaffen. For mors del vil hun oppleve vesentlige reduserte utgifter også dersom barnet er mye sammen med far. Hvor tar du alt fra?

  SvarSlett
 7. Hei Marius.
  Din forrige kommentar hadde en utforming som ikke inviterte veldig til dialog, og jeg valgte derfor å slette den.

  Min erfaring er at ingen saker er like. Samvær koster penger, og bostedsforeldre sparer penger hvis den andre har mye samvær.

  For mange er det helt klart situasjonen som du beskriver. Men ikke for alle. Noen foreldre har en veldig ulik økonomisk situasjon. Hvis samværsforelderen har en svært høy inntekt, og det er ubalanse i økonomisk evne, kan dette komme på spissen. Jeg har ingen løsning. Jeg reiser bare noen problemstillinger.

  Hvordan syns du vi skal håndtere spørsmålet om penger?

  SvarSlett
 8. Vel.. i en barnefordelingssak så er det ikke opp til deg som dommer å mene noe som helst om penger.

  SvarSlett
 9. men noe som kunne hjelpe godt på konfliktnivået i barnefordelingssaker er en kursing av dommere og en kraftig opprydding i "sakkyndigindustrien". Får man sakkyndige som virkelig har noe å fare med inn i rettssalene kunne nok mye ha vært bedre. Du kjenner vel til hva som kreves for å stille som såkalt sakkyndig i en barnefordelingssak? Regner også med at du kjenner til psykologforeningens svar til justisdepartementet for ca. 25 år siden da de ble spurt om de kunne bidra med noe i slike saker?

  SvarSlett
 10. Vil ikke egentlig en barnelov som tar normativt utgangspunkt i at omsorgskonstellasjonen fortsetter etter et samlivsbrudd, med andre ord at barnet kan ha to bosteder på juridisk og praktisk basis, spare både foreldre, barn og samfunnet for mange slitsomme rettssaker?

  Det er jo ikke det normale som bør være tvistegjenstand? Se til Sverige (straffesanksjoner for samværsboikott da det regnes som mishandling av barnet), og ikke minst - til Island.

  SvarSlett
 11. Eg har eit familiemedlem som kjøpte samvær. Far hadde der aldri råd til å gå til rettssak og valte derfor å betale to-tre-fire ekstra tusenlappar i barnebidrag kvar månad. På den måten så blei det minimalt med konflikt mellom foreldra, det var stor sett bare ueinigheitar når mor ville ha meir.

  SvarSlett
 12. @olav Gjerde: Ja dette var jo en virkelig fornuftig mor som virkelig elsket sitt barn høyt.............

  SvarSlett
 13. Denne sier vel mye om skuespillet som foregår i domstolen under behandling av saker som vedrører barn.....
  http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/305155_10150381983272899_784172898_8422713_1068107452_n.jpg

  SvarSlett
 14. Hva kreves av en sakkyndig i en barnefordelingssak?
  Jeg har en bekjent som står i en slik sak nå, og der har den sakkyndige snakket om økonomi (ser at du mener at hus/økonomi bør avklares først) i tillegg fikk den ene parten inntrykk av at den sakkyndige hadde ett "nært" forhold til den andre parten. Dette utfra uttalelser fra sakkyndige selv.
  Sett utenfra tar jeg det som en selvfølge at sakkyndig plikter å være objektiv, jeg som mange andre har jo god tro på vårt rettsystem men kan vi stole på det?
  - sist men ikke minst - hvor mye teller en vurdering fra sakkyndig? Kan det feks kreves ny vurdering?
  Ellers må jeg si at dette er en kjempebra og interssant blogg :) Fortsett med dette!

  SvarSlett
 15. Hei Iselin.
  Takk for hyggelig tilbakemelding.

  Den sakkyndige plikter å være objektiv. I tvisteloven § 25-5 heter det:
  "Den sakkyndige skal før muntlig forklaring i retten bekrefte med forsikring på ære og samvittighet at oppdraget som sakkyndig er utført og vil bli fullført samvittighetsfullt og etter beste overbevisning."
  http://www.lovdata.no/all/tl-20050617-090-049.html

  Kvaliteten på arbeidet som de sakkyndige utfører varierer selvsagt. Også de sakkyndige er bare mennesker.

  Hvis en part får inntrykk av at den sakkyndige har et "nært" forhold til den andre parten, er dette uheldig. Men det betyr nødvendigvis ikke at det er et slikt nært forhold. Hvis konflikten mellom foreldrene er sterk, så kan man bli veldig var på hvordan de andre aktørene opptrer i forhold til motparten. Det skjer at begge foreldrene føler at den sakkyndige opptrer for nært den andre.

  Hovedregelen er at vi oppnevner en sakkyndig. Det er partene som må betale for den sakkyndige. En full utredning koster fort 50-60 000. Man må derfor ha gode grunner for å kreve en sakkyndig nr 2. Hvis man mener det er åpenbare feil i erklæringen fra den sakkyndige, vil det kunne gi grunnlag for å få en ny vurdering.

  SvarSlett
 16. Jeg glemte å svare på hvor mye den sakkyndiges vurdering teller.

  Det er klart at den sakkyndiges vurdering betyr mye for rettens avgjørelse. En sakkyndig bør være godt skikket til å si hva som er best for barnet. Men retten er forpliktet til å foreta en selvstendig vurdering. Det skjer derfor også at retten velger andre løsninger enn anbefalt løsning fra sakkyndig. Det er heller ikke alltid at det er en løsning som fremtrer som den klart beste.

  Den sakkyndige skal overvære hele rettssaken. Etter alle bevis er ført, skal den sakkyndige uttale seg om han opprettholder sin opprinnelige vurdering.

  SvarSlett
  Svar
  1. Dette var tynne resonementer...1) mener at Psykologforeningen på forespørsel fra myndighetene om å være sakkyndige i barnefordelings- /og barnevernssaker i 1978 uttalte at det var de ikke kvalifisert til. Har embedsstudiet tilpasset seg i det hele tatt? 2) "det skjer også at retten velger andre løsninger", kan de dokumenteres evidensbasert i prosent. Nei slik statistikk er ikke å oppdrive. Så da synser vi videre da! 3) Inga Bejer Engh uttalte i en bok for kort tid siden at det var "mange rare proffesjonspersoner" som mente mye rart i Breiviksaken. Og de sakkyndige i retten bablet i munnen på hverandre om "diagnoser" de selv visste best! Den faglige dyktighet glimret med sitt fravær. Skandale sa Per Hegge. Nå sitter Bejer Engh å lener seg på de sakkyndige i Tingretten. Hun sier hun er "glad" for at de er der! Men nå har vel hun bare sakkyndigeliten i sine saker må vite... tynne greier. 4) og så det morsomste... "sakkyndig skal være tilstede og etterpå få rettferdiggjøre sine vurderinger". Prestisjen er ikke noe mindre enn enorm... som i Breiviksaken. Syv hele uker med muppetshow på TV.

   Slett
  2. Hei anonym
   Du skriver at det var tynne resonnementer. Hva er det du spesielt sikter til?
   Ser at du viser til min uttalelse om at retten velger andre løsninger enn anbefalingen fra den sakkyndige. Retten har jo et selvstendig ansvar, og skal jo treffe den løsningen som retten mener er best for barnet. Det er jo ikke den sakkyndige som er dommer. Den sakkyndige skal hjelpe retten å bli klokere, men det betyr jo ikke at dommeren alltid er enig med den sakkyndige.

   Slett
 17. Takk for svar, og god info!
  - god helg!

  SvarSlett
 18. Ser du skrier litt om de sakkyndige her i innlegget. Kunne du kanskje skrevet et eget innlegg om disse.Bl.a. utdannelse, krav til erfaring osv.

  Må si jeg var sjokkert da vi mottok en sakkyndigerklæring hvor barnet hadde ytret ønske om å bo hos en av foreldrene, men dette ikke ble vektlagt (... hvorfor høre barnet da?) Den sakkyndiges vurderinger var meget feig. Kan illustrere med at det ble sagt at fortiden hadde ingen betydning (barnet hadde da flyttet 6 ggr, skulle begynne på sin 3 skole i 3.klasse mv), den ene part kunne vise til en meget stabil tilværelse og søsken. Men framtiden var heller ikke av betydning, man måtte konsentrere seg om her og nå.

  Jeg stiller meg også undrende til at en sakkyndig kan vurdere de økonomiske forholdene i en familie. Konkludere med at evnen er lik, når den ene husholdningen har meget god økonomi, mens den andre er trygdemottakere og ikke vært i arbeid på nær ti år.

  Så jeg er interessert i de sakkyndiges rolle i slike saker og hvilke krav som stilles til dem? Gjør ikke dommeren egne vurderinger? status quo er jo ikke alltid det beste?

  Fins det statistikk på tingrettsdommer ift barnefordeling og hvordan disse fordeler seg mellom foreldre.

  SvarSlett
 19. Et lite kåseri om dersomatte hvisomatte.....


  EN ENKEL SAK?

  Hva om vi endret bidragsreglene for barnebidrag slik at det blir færre som går over lik for å få barna (les: pengene) ved samlivsbrudd og drar inn barnevernet i kampen og sørger for maks uttelling ved å hindre barna kontakt med den andre som da blir så ruinert og så blakk at det ikke er mulig å tilby barna noenting, og derfor blir konflikten og krigen mellom foreldrene om barna så høy at det blir flere bekymringsmeldinger og flere barn får det vondt, som lager mere barnevern og flere rettsaker og sinte og deppa og desperate foreldre blir så syke av å miste barna og pengene og livene sine at de ikke klarer jobbe og må på trygd mens de sitter hele dagen på Facebook og skriker og lurer på hva som traff dem.

  MEN HVIS.....?


  Da vil alle rekordene i meldinger til barnevernet går ned, og foreldrene får begge skatteklasse 2 og halvparten av barnetrygden uansett hvor barna bor, og barnebidraget redusert til kostpris og de vil bli glade for å skilles som venner uten å slåss om penger og rekorder i barnefordelingssaker for retten går ned og staten slipper å betale for alle rettsakene, og rekorder i tvangssalg av boliger går ned og alt barnevernet og alle de ødelagte barna blir mindre og færre og alle advokatene får mindre penger og halvparten av alle foreldrene slipper å misunne Breivik for at han turte....

  SvarSlett
 20. Men hva hvis barnefar har blitt tilbudt å slippe å betale barnebidrag (av mor) i meklingsmøte, men avslått med at "Selvfølgelig skal jeg betale bidrag! Det er ikke det det står på". Og i fortsettelsen så har han ikke betalt bidrag i det hele tatt men jobber seg opp stor gjeld. Samme mannen ville også at barna på 2 og 3 år skulle være annenhver uke hos mor og far når det er 40mil mellom dem...

  Hva kan da være årsaken? Hvordan kan det gagne barna at konflikten er så stor at barnefar vil ha det på sin måte eller ingen måte...? Det ender jo med at barna ikke får treffe sin egen far..

  SvarSlett
 21. Hei Rune!
  Vi står i en sak som er gått til lagmannsretten nå. Far fikk medhold i sitt krav om omsorgen for barnet sitt, etter at mor flyttet ut av kommunen og fylket med det. Mor anket og vi skulle nå i ny rettsak. Rettsdagen kom og både mor og far forklarte seg og la fremm saken. Da dag 1 av 2 var ferdig avbryter dommerene og forlanger en sakkyndig, selv om foreldrene hadde bedt om dette ved flere anledninger tiligere og fått avslag da retten mente dette ikke var nødvendig. Rettsaken ble da avbrutt og vi må nå vente på sakkyndig rapport og ny rettsak.
  En lurer da på hvorfor lagmannsretten har gjort dette? hvorfor ikke bli ferdig med rettsaken og heller avvente dom til sakkyndig rapporten var mottat?
  mor ble også tatt i løgn i anken sin, kan dette medføre at anken forkastes selv midt i rettsaken? Om ny flytting, nytt miljøskifte osv hadde blitt nevnt i anken, hadden den da blitt godkjennt? da far vannt på ustabiliteten til mor og hennes mange flyttinger.

  barneloven må endres! jeg tenker spesiellt på den biten hvor det står: den som barnet har folkeregistrert bosteds adresse hos bestemmer hvor i landet barnet skal bo.
  Hadde regelen vært at begge foreldrene skal være enige om hvor barnet skal bo hadde de spart barn for mye. Om den ene foreldren ville flytte og den andre motsa seg det, burde en ikke kunne flytte barnet før en evt dom/godkjenning. Det hadde vært det beste for barnet, da hadde det kanskje sluppet et unødvendig miljøskifte for så å kanskje bli flyttet tilbake!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei anonym
   Forstår frustrasjonen over at saken deres ble utsatt, særlig når det skyldes at dommerne kom til at det likevel var behov for sakkyndig utredning.

   I saker etter barneloven har ikke foreldrene fri rådighet, dvs at dommerne har et selvstendig ansvar for sakens opplysning. Saker om barn er blant de vanskeligste sakene vi har. Konsekvensene ved å avsi feil dom kan være fatale for en hel familie.

   Når retten først finner at det er nødvendig med en sakkyndig vurdering, er det som regel ikke noe poeng med å fortsette forhandlingene. Den sakkyndige vil nødvendigvis bruke noe tid på sitt arbeid. Når den sakkyndiges rapport foreligger, vil det som regel være nødvendig å gjenta det meste av bevisførselen. Det er nok bakgrunnen for at lagmannsretten bare avbrøt forhandlingene uten å høre de vitnene som sto klar.

   Når saken først er fremmet for lagmannsretten, er det ingen mulighet for å forkaste anken midt i rettssaken.

   Du spør om hvis ny flytting, nytt miljøskifte osv hadde blitt nevnt i anken, om den da hadde blitt fremmet? Det er selvsagt umulig for meg å svare på det. Reglene er slik at en anke kan nektes fremmet hvis det er klart at den ikke kan føre frem. I saker etter barneloven skal det nok likevel en del til for at en foreldre ikke skal få ny full prøving av saken.

   Interessant innspill fra deg om hvem av foreldrene som bør kunne bestemme hvor barnet skal bo. Det er lett å forstå at flytting til andre deler av landet skaper konflikter. Jeg vet selv ikke helt hva som gir den beste løsningen. Flyttesaker er alltid vanskelig, og i slike saker er det også vanskeligere å finne løsning ved mekling.

   Slett
 22. Hei, sånn i utgangspunktet, hvor mye samvær har far rett på ved en barnefordeling sak?? Har en kamerat som jobber offshore med 2 uker på og 4 uker av, rotasjon. Netopp skillt. Barnet er 9 måneder, og moren er VELDIG overbeskyttende, slik at jeg nok tror at hun ser for seg at barnets beste er å få være med moren mest mulig. Moren klarer idag IKKE å være borte fra barnet mer enn maks 3 timer. Begge parter har hver sitt hus, god økonomi, og ingenting tull ellers i livet som kan trekke ned i en barnefordeling. De bor kun 3 km fra hverandre. En annen jeg kjenner jobber samme skift 2/4, og han har barnet i 2 av de 4 ukene han er hjemme. Har den andre kompisen og rett på sånnt???

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Krimen11

   Samvær skal alltid fastsettes ut fra hva som er best for barnet. Barn er så forskjellige, og det gir derfor lite mening i å sammenligne med samvær andre barn har.

   Barnets tilknytting til foreldrene, barnets alder og barnets evne til å tåle stadige endringer er noen momenter som har betydning ved fastsettelse av samvær.

   Du skriver at kameraten din har et barn på 9 måneder. For så små barn bruker ofte de sakkyndige å anbefale ganske hyppige men korte samvær. Kameraten din har en ekstra utfordring ved at han som følge av jobben har lengre perioder uten mulighet for å ha samvær. Spørsmålet er om barnet kjenner faren så godt at barnet i en alder av 9 måneder har behov for noe mer enn noen timessamvær?

   For små barn opplever jeg stor forskjell på saker hvor foreldrene har bodd sammen med barnet eller ikke. Hvis far ikke har bodd sammen med barnet, gjør det naturlig nok noe med barnets tilknytting til far.

   Alle saker etter barneloven har en dynamisk karakter ved at barnet blir eldre. Det er selvfølgelig stor forskjell på hva som er best for en 9 måneder gammel baby og en konfirmant.

   Slett
 23. Hei. Jeg har blitt utsatt for grove overgrep av min ektemann. Jeg har nå tatt med meg de to barna vi har sammen og flyttet. Vi skal på nyåret møte i retten for barnefordelingsak. Jeg har barnevernets fulle støtte om at barna vil ha best av å bo fast hos meg og ha samvær med far under tilsyn, hvor mye teller deres anbefaler? I sakkyndig rapporten ble også barnevernets anbefalinger støttet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei anonym

   Det høres ut som du og din familie er inne i en krevende tid for hele familien.

   I saker hvor barnevernet er involvert er selvsagt også barnevernets vurderinger en del av grunnlaget for rettens avgjørelse. Retten skal imidlertid alltid treffe en selvstendig avgjørelse, dvs at retten skal ut fra bevisene i saken finne ut hva retten mener er den beste løsningen for barna.

   Rettens oppgave er blant annet å granske barnevernet og den sakkyndiges begrunnelse.

   Jeg kan selvsagt ikke mene noe om hva som vil være tilfellet i din sak.

   Slett
 24. Jeg håper virkelig at retten benytter muligheten den har til å undersøke barnevernet, ganske enkelt fordi der er det ufattelig mye rart. I tillegg kommer rettsoppnevnte psykologer som gjerne er kliniske psykologer som gjerne mer eller mindre bare skriver sine rapporter nærmest som avskrift av barnevernets uttalelser.
  Det er veldig viktig at barnevernet ikke minst foretar barneavhør f.eks.i barnehage eller på skolen og ikke hjemme hos noen av foreldrene. Likeledes at dommeravhør gjerne foretas i Statlige barnehus og ikke i et rettslokale der mor eller far har vært tilbringer. I saker som kommer opp for retten, når galskapen faktisk har nådd slike høyder så er det i minst 60-70% av tilfellene minst en av foreldrene som lider av alvorlig personlighetsforstyrrelser og slike mennesker har i deres realitetsoppfatning ikke noe barn og fordele. Barn med en slik foreldre har store problemer med å kunne si hva de ønsker fordi de vet konsekvensen av å ikke adlyde er enorm.Retten burde også være klar over at psykisk voldtekt er ofte mye verre å lege en fysisk voldtekt eller fysisk mishandling. Hører kanskje rart ut, men konsekvensene for barnet er ufattelige og vil ofte medføre at barnet tar etter og blir personlighetsforstyrret, dyssosial og en byrde for samfunnet og den friske foreldre livet ut.I alle barnevernsaker burde man søke etter løyn og man finner svaret på konflikten i fortiden, lenge før den aktuelle sak kom opp.
  Undersøk foreldrenes fortid så slippper man å lese fra de 800 barna som til enhver tid skriver at de fikk bo hos feil foreldre fordi retten eller barnevernet ikke klarte å gjennomskue problematikken.

  SvarSlett
 25. Jeg er inne i mitt 5 år med krangling med barnefaren. I fjor så fikk han ungene mer enn meg etter at jeg knakk sammen pga stadig press og trakassering fra faren. Faren har den daglige omsorgen og jeg bare fra torsdag til mandag annenhver uke. Saken skulle egentlig opp igjen i januar i år men vi fikk til et forlik. Jeg gav meg pga ungen slik at dem skulle få ro frem til i sommer og at vi skulle bli flinkere til å samarbeid og at det skulle tilbake til 50 %. Det ble dessverre det motsatte. Han tok virkelig til seg av alt. Det som er nå er at jeg blir tvunget ned i kne av han pga økonomien. Han tjener over 500 000 i året. Har samboer som også jobber. Men hører NAV på meg nei. Jeg har en årsinntekt på 376 000 i året. Eksen min driter rett og slett i at jeg går i minus og barnevernet tør ikke gjøre noe. Vet snart ikke hva jeg gjør. Eksen søkte om etterbetalt av bidrag fra august til desember 2011 bare fordi han har rett på det. Greit han har rett men å tenket på andre eller for den saksskyld ungene bryr han seg ikke om.
  Kan jo opplyse at han jobber i forsvaret og det sier egentlig mye om han. Hvor er rettferdigheten oppi dette. NAV har regler dem også men det får da være grenser når dem ser mitt virkelig regnskap og ser at det går i minus. Så kommer NAV med sitt fantasi regnskap. Jeg blir rett og slett oppgitt av systemet her i norge.

  SvarSlett
  Svar
  1. Du opplever kanskje det som mange av oss fedre vanligvis gjør. Gjør litt godt å høre at i enkelte tilfeller kan det gå ut over mor også!

   Slett
  2. Vet om en far som har foreldreansvaret til sin datter på 5 år, han har vært alene om ansvaret i 4 år nå. Mor har nå samvær 1 gang i uken + en overnatting i måneden, fastsatt i samråd med barnevernet og far. Mor er gift på nytt og fått to barn, hun har aldri betalt barnebidrag, aldri gått i jobb og ikke fullført utdannelse..men er godt bevandret på Nav! (Kan alle regler) Far har full jobb, men pga levering og henting i barnehage så får han bare betalt timelønn, rekker ikke å jobbe fullt! Noe som gjør at det "knaker" veldig med økonomien. Han får 710 kr i barnebidrag fra nav(satsen du får når den andre foreldre ikke er i arbeid) og dobbel barnetrygd. + overgangsstønad på ca 3500 i mnd.. Med en årslønn på ca 260000 så er det ikke mye igjen å leve av når alt skal betales..husleie, barnehage,forsikring,mat, klær, strøm, lån (advokatlån på Kr 100000,-pga rettssak da barnet var 1 år pga umoden mor) og alt annet som trenges i hverdagen. Det finnes ikke rom for frisør, tannlege, ferieturer mm. Faren vært avhengig av hjelp fra foreldrene sine til innkjøp av klær til datter og mange andre praktiske ting. Far ble permittert 3 mnd fra jobben (mindre utbetalt i mnd den perioden) men fikk ikke noe økonomisk støtte fra Nav,(søkte om hjelp til strømregning)men der var beskjeden at de tok ikke strømmen med en gang! Samtidig fikk han krav om å betale tilbake 10000 i skatt + 8900 i for mye utbetalt overgangsstønad. Far måtte søke om lån i banken til dette, men fikk ikke pga for mye låneutgifter fra før (advokatutgifter) det endte med at foreldrene tok opp lån og fikk dekket det far skyldte. En fortvilet situasjon hvor far har det hele ansvaret(noe han klarer med glans) men økonomien er veldig nedbrytende.. Og det verste er at far måtte betale hele advokatutgiften, mens mor fikk gratis advokat.+ at hun har brukt 3 forskjellige advokater..alt gratis. Noe er hårreisende galt i systemet! Far har aldri sabotert samvær mellom mor og datter, men vært vanskelig da mor ofte i siste liten ringer og sier hun ikke kan hente barnet i barnehagen. Far har måttet si til sin datter at mor kommer kanskje og henter deg i dag,da kommer det telefon fra barnehagen at han må hente selv, veldig forvirrende for barnet. Allikevel så krever nå mor mere samvær, og ny innkallelse til familiekontor (4 gangen, kan visst gjøres hver 6 mnd) hvor far må ta fri fra jobb og dermed taper lønn igjen. Er det ikke noen som kan se på systemet der ute! En som ikke gidder å jobbe, bare produsere flere barn for å få mest mulig fra Nav, og gratis advokater i tide og utide. ikke rart at mange fedre vegrer seg for å gå den tunge veien for å få foreldreansvaret..ser ut som at en far skal tynes til det ytterste! Akkurat her er ikke likestillingen noe særlig gjeldende. En far med foreldreansvar må også bevise at han er mere egnet som omsorgsperson enn en mor! Det er et faktum dessverre!

   Slett
  3. Hei anonym

   Det er ikke enkelt å finne systemer som ikke kan misbrukes. Rettslige prosesser er ofte dyre. Den som får fri rettshjelp kan derfor ha en fordel. Det er imidlertid adgang til å be om dispensasjon fra inntektsgrensen. Stortingskomiteen har uttalt følgende om det:

   "Flertallet står fast ved standpunktet om at det kan oppstå en sterk urimelighet når kun den ene part innvilges fri rettshjelp i barnefordelingssaker. Utgiftene i slike saker kan bli betydelige, og det kan medføre at den som ikke får fri rettshjelp må resignere overfor motpartens krav.
   Flertallet mener at saker som dreier seg om forholdet til eget barn er av svært personlig og spesiell karakter. I en slik situasjon er det viktig at det er jevnbyrdighet mellom foreldrene slik at den best mulige løsningen for barnet kan oppnås.
   Flertallet mener derfor det bør føres en svært liberal praksis for å dispensere fra inntektsgrensen."

   Jeg har i enkelte saker måtte veilede partene om muligheten for å søke dispensasjon. Det er ikke alle advokater som er kjent med at det i saker etter barneloven kan gjøres unntak fra inntektsgrensen for å unngå økonomisk maktubalanse.

   Slett
  4. Dette om å søke dispensasjon burde vært noe alle får vite om, utroligt at mange advokater ikke er kjent med dette! Da er det vel på tide at det blir allment kjent for alle advokater! For systemet i dag er jo høyst urettferdig. Og i slike sårbare saker som gjør at mange- spesielt fedre vegrer seg til å gå den lange veien det er i en slik prosess som omhandler egne barn,og de dyre kostnadene det medfører, det gjør at de som står løpet ut blir sittende med stor gjeld etterpå! + at de kan risikere nye omganger i retten pga at mor har fri rettshjelp og kan fortsette med nye utspill over tid! Et hårreisende system!

   Slett
 26. Hei! Vi holder på med en barnefordelingssak som skal opp for retten i januar 2013. I denne sak har mor nektet samvær og barnet er nå 7 år. På 2 år har vi hatt 2 rettsforlik som mor har sabotert. Barnet har selv lyst å være med får men mor sier barnet ikke er klar. Hva gjør dere med slike saker? Hun sier bidraget ikke har mye å si, men har også sagt til oss at hun skal ha mest mulig penger.

  Takk for svar.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei anonym.

   Faktum du beskriver er dessverre litt typisk. Den ene forelderen mener barnet vegrer seg mot å ha samvær med den andre, og den andre forelderen mener at den andre saboterer. Hvem som har rett, den ene, begge to eller ingen er ikke så lett å si. Det som er mest sikkert er nok at det i alle fall er et barn som eksponeres for foreldrekonflikten, og barnet blir satt i en lojalitetsskvis hvor det dras mellom foreldrene.

   Min erfaring er at det er vanskelig å få til gode løsninger for barnet i slike saker gjennom dom. Dommen kan kun beskrive hva dommeren mener er den ideelle løsning, men er ingen garanti for at foreldrene følger opp det dommeren mener er riktig.

   I din sak har dere forsøkt med rettsforlik uten at det heller har løst saken. Når rettsforlik ikke blir fulgt opp, er det en indikasjon på at prosessen forut for forlikene ikke har vært grundig nok.

   For at foreldre skal evne å være foreldre sammen i den betydning at de samarbeider om felles barn sitt beste, må det være et minimum av gjensidig tillit og respekt. Jeg tenker derfor at det ofte er gunstig å arbeide også med foreldrekonflikten i en meklingsprosess.

   Det ene spørsmålet er om mor saboterer eller ikke. Jeg har hatt saker hvor den sakkyndige har vært med å forberede barn til samvær med den andre, enten som passiv observatør eller som litt mer aktiv veiledende ovenfor mor. Ett viktig formål med slik bistand fra den sakkyndige er blant annet at den sakkyndige kan fortelle den andre foreldrene om det er mor som overfører egne negative holdninger til samvær over på barnet, eller om barnet faktisk har en vegring mot å dra på samvær.

   Domstolsprosessen kan oppleves som svært ressurskrevende. Ressurser som mye heller burde vært brukt på positivt på barnet.

   Slett
  2. Vi vant saken fullt ut! Men nå har mor anket. Selvom dommer var tydelig på at mor burde tenke på barnet og slutte å leite etter grunner for å nekte samvær. Men hvis anken blir godtatt går vi for full omsorg. Dessverre er det ikke alle som tenker på barnets beste

   Slett
 27. Takk for fin blogg!

  Opplevde at bm ønsket å ha vanlig samvær, med vår den gang 5 mnd gamle baby, offisielt, men "...at vi godt kunne ha 50/50 i praksis...". Jeg motsatte meg trygdesvindel, som også ble støttet av familievernkontoret. Personen her hadde et opplegg med dobbelt sett avtaler. En "moralsk" for oss og en som kunne vises til NAV.
  Vi praktiserte korte og hyppige samvær (50/50) en tid, men BM tok seg til rette, holdt barnet tilbake, og ville ikke la meg få se henne før jeg gikk med på en redusert ordning. Dette gjorde at jeg bikket ned på samværsklasse 2( + 1000 kr i mnd), og hun gikk senere til sak for å få en avtale. Hun med fri rettshjelp, og jeg måtte betale både advokat og andre ting. Jeg kunne aldri ha brutt avtaler, tatt meg til rette, etc.. da dette (mot en mor) vil oppfattes som "brutalt". Veien frem mot retten er et minefelt for fedre og motorvei for mødre.


  SvarSlett
  Svar
  1. Må dessverre si meg enig i det du beskriver her. Så synd at det skal være slik. Det er på tide at Norgeslover gjennomgår en grundig opptattering ang. barnsrettingheter. Særlig når det gjelder samvær med den personen som ikke har hovedomsorgen. Selv er jeg farmor til en gutt som blir 2 år nå. Barnemor nekter å samarbeide og det har resulter i at jeg enda ikke har sett mitt barnebarn. Faren jobber på spreng sammen med sin advokat for å få til en ordning. Men det er ikke lett når barnemor setter seg totalt på bakbeina. Jeg håper så inderlig at Dommeren i denne saken kan se sannheten her. For når løgner og forvridd virkelighet rår, da er det ikke enkelt. Ønsker deg lykke til. Ikke gi opp. Husk det eneste du gjør er å kjempe for at dine barn skal få ha samvær og kontkt med sin egen far. Det er så viktig!!!

   Slett
 28. Påstander om at økonomi er en årsak til at omsorgsforelder nekter eller hindrer samvær florerer i media. Det påstås at det er mye å tjene på dette. Jeg har selv hørt slike historier fra bekjente, og jeg har trodd på dem. Dette er imidlertid slett ikke tilfellet. Jeg synes det er synd at også denne bloggen viderefører slike påstander, igjen uten å belegge med tall eller statistikk. Er det mulig å be om at dette belegges?

  For å ta et par eksempler basert på navs bidragsveileder: For en omsorgsforelder/samværsforelder med ett barn på 2-3 år og med inntekter på hhv 500 000 / 500 000 så er forskjellen i 0 samvær og samvær på 8-9 netter per måned på 550 kroner. Det samme gjelder dersom inntektene er 200 000 / 500 000. For å ta et mer ekstremt eksempel: Dersom omsorgsforelder tjener 200 000 og samværsforelder 1 mill, så er forskjellen på 700 kr.

  Å påstå at dette er _mye_ penger å tjene, er jo rett ut tullball. En annen ting er at å være "alene"forsørger og alene-omsorgsperson er en enormt tidkrevende "jobb", som dersom man ikke har "avlastning" fra samværsforelder eller dersom man har lite "avlastning" fra samværsforelder koster desto mer i tid, krefter og penger. Ofte krever det at omsorgsforeldre må gå ned i stillingsprosent for å få hverdagen til å gå rundt. Eller bytte til en dårligere betalt jobb. Eller ta en jobb som er nærmere hjemmet til tross for mindre lønn. Og ha liten eller ingen mulighet til å følge kurs/karierreutvikling som foregår utover barnehage/skoletid, noe som igjen fører til mindre lønn. I tillegg vil det å ha hovedansvar for ett eller flere barn alene, bety at man må gi opp tanken på fritid, tid til trening, venner, osv. osv. Beløpet som utgjøres av forskjell i samværsklasser over dekker så vidt barnevakt til en kveld. Å påstå at dette skal være et motiv for nekt eller hindring av mer samvær, virker mildest talt suspekt. Belegg nå i hvert fall disse påstandene med tall.

  Det er uheldig at slike påstander florerer. Både fordi det fremstår som usant, og fordi for alt man vet kan det finnes foreldre som krangler om samvær fordi de _tror_ de tjener penger på mindre samvær selv om de ikke gjør det. Jeg hadde ventet av en "dommerblogg" at påstander belegges med fakta.

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare så det er sagt, så betaler jeg min X mer enn det man ville kommet frem til vha bidragskalkulatoren. Det gjør jeg med glede, og helt frivillig etter eget initiativ.
   Det er riktig at selve bidraget ofte ikke utggjør så mye. Men overgangsstønad på ca på kr 13000 per mnd, dobbel barnetrygd ca 1900, småbarnstillegg 6-700 kr, skattefordel ved skatteklasse 2 ca kr 1000. Alt dette summerer seg til et betydelig månedlig beløp.
   Jeg tror ikke det er så mange som mener at dette er noe man tjener mye penger på, men disse stønadene må ofte til for at alenemødre skal få endene til å møtes. Da må man sikre at far ikke har del i bostedskompetansen, for det setter en stopper for aleneforsørgerstatusen, og dermed stønadene. Man må også sikre at far ikke har for mye samvær, da NAV legger det reelle samværet til grunn for å vurdere om man kvalifiserer til å være aleneforsørger. Man kan gjerne få barnepass hos venner og familie, bare ikke hos far. Det er mao slik at samarbeid med far straffes med kutt i stønader.

   Slett
  2. Det er åpenbart at det koster å ha barn. Dagens regler om bidrag reflekter nettopp dette ved at bidragets størrelse blant annet avhenger av omfanget av samvær.

   Mitt innlegg skal ikke forstås som kritikk av dagens regler. Jeg ønsket kun å sette fokus på at for noen så kan økonomi ha betydning, men at det er svært sjelden at man opplever at foreldre innrømmer at økonomi betyr noe.

   For de som har stram økonomi, kan reduksjonen i bidrag som følge av endret samværsklasse være større enn reduserte utgifter som følge av økt samvær. Det er mange faste utgifter som ikke påvirkes av om barnet faktisk er tilstede eller ikke.

   Særlig like etter et brudd sliter mange med økonomien. Skilsmisse er en økonomisk katastrofe for mange. Som dommer behandler jeg også svært mange økonomiske tvister i etterkant av skilsmisser. For meg er det ganske klart at økonomi spiller en rolle også for hvordan foreldresamabeidet blir.

   Og hvordan er det for barna? Har foreldrenes økonomi noen betydning for dem?

   Slett
 29. Det jeg spesielt reagerer på i blogginnlegget: "Størrelsen på barnebidraget avhenger av omfanget på samværet. Endringer i samværet kan medføre endring i bidragsklasse, og dermed få stor betydning for begge foreldrenes økonomiske situasjon". Dette er direkte usant. At dette skrives på en "dommerblogg" gjør meg trist, trist og trist. Det fører potensielt til mer konflikt, fordi det kan få folk til å tro dette er tilfellet. Det er det som jeg viste i innlegget over, ikke. 500-1000 kr mer eller mindre i måneden er _ingenting_, og langt langt mindre enn det koster å forsørge et barn tilsvarende tid (mat, klær, osv.) eller å skaffe barnevakt for tilsvarende periode!

  Til anonym over, som trekker inn overgangsstønad, og barnetrygd. Disse stønadene har ikke med samvær eller fordeling å gjøre, utover over/under 50%, og overgangsstønad er uansett en stønad som kun tilfaller folk som ikke er i jobb - noe som er unntaket ikke det generelle tilfellet. Barnetrygden deles mellom foreldre som deler 50/50 så vidt jeg vet, hvilket rimelig er. Barnetrygden skal dekke kostnader ved barn, og da bør den tilfalle den som har forsørgelsesbyrden.

  Til bloggforfatter igjen: Barneloven sier at foreldre har plikt til å forsørge barna sine, det er derfor vi har barnebidrag. Og å si at samværsfradragdelen av barnebidrag fører til mer konflikt fordi det gjør det å ha mer/mindre samvær til en økonomisk vinn/tap-situasjon er direkte galt. Det koster å forsørge barn, og det er ikke mer enn rett og rimelig at den som ikke har / har mindre samvær med barnet sitt også bidrar til dette - også selv om det samværsfradraget består i - er mye mye mmindre enn den faktiske kostnaden.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hvorfor tar du ikke for deg den økonomiske forskjellen for de som går fra 50/50 og ned til kun 4-5 dager i måneden som er det som "anbefales" for små barn under 3 år. Det er en himmelvid økonomisk forskjell når man tar inn overgangsstønaden også. Som å vinne i tipping hver måned.

   Slett
 30. "Man må også sikre at far ikke har for mye samvær, da NAV legger det reelle samværet til grunn for å vurdere om man kvalifiserer til å være aleneforsørger. ":

  Stønadene til aleneforsørgere er avhengig av at far har mindre enn 50 % samvær ja. Stønadene er også avhengig av inntekt, noe som betyr at de er aktuelle kun for lavtlønte. Hele problemstillingen er altså ikke det generelle tilfellet, men gjelder bare enkelte.

  Overgangsstønaden gjelder kun de som ikke er i jobb, og kun de som har barn under 3 år. Dette er igjen en særgruppe, og langt ifra noe generelt.

  Det skal være en temmelig spesiell familie du har, før hjelp fra venner og familie kan erstatte samvær med far som avlastning.

  Det virker som om det er litt for lett for en samværsforelder som ikke ønsker, eller ikke ønsker mer, samvær, eller som ikke ønsker å betale bidrag han/hun skylder å påberope seg at dette er riktig pga bidragsregler/påståtte konflikter pga økonomi.

  Media skriver stadig om "tidsklemma" de stakkars småbarnsforeldrene havner i. Sett i lys av dette, og det faktum at aleneforsørgere med mer/mindre/ikkenoe avlastning fra samværsforelder, er i en dobbelt så "tett" tidsklemme, virker det litt rart at man hevder at disse _ønsker_ seg en slik situasjon - for noen skarve kroner.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei anonym

   Jeg skrev et svar til ditt første, og ser nå at du mens jeg skrev har svart på annen lesers innlegg.

   Jeg er enig med mye av det du skriver. Min erfaringsbakgrunn er noe spesiell ved at den bygger på saker jeg har behandlet som dommer i retten. Det betyr at konfliktnivået mellom foreldrene har vært ganske høy. Du skriver blant annet:

   "Det skal være en temmelig spesiell familie du har, før hjelp fra venner og familie kan erstatte samvær med far som avlastning."

   I sakene som står for domstolen er foreldrerelasjonen ofte preget av mistillit og lite respekt. Dessverre er det nok derfor slik at en del heller vil at barnet sitt skal være hos egne foreldre istedetfor hos den andre foreldrene.

   Jeg er enig med deg i at det er rart at foreldre ikke ser på den andre forelderen som en ressurs som kan bidra til pusterom i en travel hverdag. Men det er en grunn til at foreldrene selv ikke evner å finne gode løsninger for felles barn.

   I Sør-Trøndelag tingrett tilbyr vi mekling etter modellen "konflikt og forsoning". En viktig del av meklingsprosessen er å arbeide med foreldrerelasjonen slik at de kan legge voksenkonflikten bak seg, og istedet begynne å samarbeide.

   Tilbake til økonomi. Jeg vet ikke hvor mange økonomi har betydning for konflikten. Men at det i mange saker har betydning, det tenker jeg fortsatt. Jeg tror også at man med fordel kan tørre å snakke høyt om de økonomiske konsekvenser de ulike løsninger har. Ikke fordi at det skal være førende, men fordi det hører med til den hverdagen barnet skal leve i.

   Slett
 31. Hjelp nå og da fra foreldre er ikke i nærheten av å kunne erstatte et fast samvær som avlastning for en aleneforelder.

  Mistillit kan for øvrig også være begrunnet.

  De fleste av oss har ikke forutsetninger for å forstå hva det innebærer å ha aleneomsorg for ett eller flere barn med lite eller ingen hjelp av den andre forelderen, fordi vi i dagens samfunn er så vant til vår frihet, fritid og at alle muligheter er åpne for oss. Og da er det lett å tro og mene både det ene og det andre.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei anonym

   Ja, mistillit er som regel begrunnet. Og mangler man tillit grunnet noe den ene har gjort i en sammenheng, så får man gjerne generelt mistillit til denne personen.

   Du skriver: "Og da er det lett å tro og mene både det ene og det andre." Jeg forstår deg slik at du mener at man skal være forsiktig å mene så mye om andre, og andres valg. Slutter meg helt til det. Samtidig må vi forsøke å forstå andres valg, uten at vi dermed også setter oss som dommer over deres valg.

   Slett
 32. Hei, hvis mor nekter far samvær med barna selv om de har samværsavtale og Familievernkontor ikke klarer å endre dette. Bør far da starte rettssak for å få sett barna? Hvordan får man meldt dette inn for retten? Må man ha advokat hvis saken er åpenbar?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja du må gå til retten og krevje hovudomsorgen for å få gjort noko med dette. Husk å dokumenter samværssabotasjen detaljert og nøye.

   Men sjølv med fleire rundar i retten så er du ikkje sikra å meir samvær https://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Far-trodde-Hoyesterett-skulle-gi-ham-rett-6569412.html

   Slett
  2. Hei anonym og Olav

   Her har jeg sovet i timen og helt glemt å svare.

   Det å starte en rettssak er en mulighet. En annen variant er å be retten om å tvangsgjennomføre samværsavtalen. Olav viser til en sak omtalt i Aftenposten hvor far virkelig måtte gå noen runder for å få kontakt med sine barn. Om han lyktes til slutt står det ikke noe om. Men min erfaring er at de fleste saker ender med at samvær gjennomføres. Men det er en krevende prosess for både barn og voksne mens det står på. Spørsmålet er også om foreldrene etter lange prosesser evner å samarbeide til det beste for barna.

   Slett
  3. Hei,
   jeg har et spørsmål/kommentar til den lenkede artikkelen:
   Det står der: "Barn på samvær har i praksis svært liten rettssikkerhet. Selv om den som har samvær har en rett til det, har hovedomsorgsgiver ansvaret også når barnet er på samvær"
   Tyder ikke dette på at det er mangler i barnelov/straffelov, eller at det mangler et organ til å håndheve lovfestet samvær?

   Sånn jeg ser det må det være en form for systemsvikt når slikt som dette kan skje? Og hvorfor har ikke mannen i høyesterett blitt tilkjent bostedsrett når det der er slått fast at mor driver med samværssabotasje på høyt plan, og at hun ikke sørger for at barnet får ha kontakt med øvrig slekt heller?
   Det hadde vært spennende å høre en dommers refleksjoner rundt dette!

   Slett
 33. Hei.
  Jeg har en sønn som nå er sepearert. De har to barn 6 og 9. Min sønn bor nå i leid leilighet i samme boligområdet som mor. 8 mnd før seperasjonen hadde sønnen min en episode hvor han hadde med barna på weekend ferie på hotel. Her ble det for mye alkohol og mor måtte hente barna. Han har selvsagt beklaget dette sterkt. Han og kona har i lengre tid hatt økonomiske problemer og hun hadde da rett før turen gitt beskjed om at hun ville skilles. Dette utløste, ifølge sønnen min, denne fatale episoden. Han har også tidligere hatt perioder hvor han har drukket, men ikke sammen med barna.
  Etter dette episoden gikk han med på en frivillig innleggelse i noen dager ved et behandlende tiltak. Han har i etterkant også frivillig fulgt en plan for oppfølging, og de siste 8 mnd ikke rørt alkohl (ikke som jeg kjenner til iallefall). Har også tatt urintester for å dokumentere dette etter at hens tidl kone forlangte det for at han skulle få ha barne på dagtid.
  De har vært i 4 mekningsmøter. I første møte inngikk de en avtale hvor han skulle ha barna annehver helg, samt e dag, samt dele på ferier. Men før han rakk å ha den en natt, gikk eks kona fra avtalen, og har siden nektet ham ungene på nettene og i perioder nektet ham å ha dem i det hele tatt. I meklingsmøter etter dette har hun begrummet dette med redsel alkohol og for at noe skal skje mens han har dem. (Men i høst fikk han være hjemme med dem en weekend da hun selv skulle ut å reise (mens de var gift) så jeg føler det argumentet ikke lengre er så gyldig. Ungene selv vil gjerne til sin far.

  Hvor mye vekt legges på slik episode ved en evnt rettsak eller en megling forut for rettssaken? Avtalen de inngikk var jo 6 mnd etter den omtalte episoden og da skrev hun under på at far kunne ha barna som avtalt, for å bryte denne 2 uker senere.

  Takknemlig for raskt svar

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei anonym

   Det er nok ikke mulig for meg å gi deg et klart svar på spørsmålet ditt. Den ene situasjonen du beskriver, er selvsagt en av flere forhold som vil være relevant både under meklingen og eventuelt ved en rettssak.

   Hvor stor betydning en slik hendelse skal ha, vil blant annet kunne avhenge av om det som skjedde fremstår som en situasjonsbestemt engangshendelse, eller om det hendelsen sier noe om fars generelle omsorgskompetanse.

   Hvis saken står for retten er det vanlig at retten blir bistått av en psykolog under meklingsprosessen. Den sakkyndige vil som regel kunne veilede partene om hvordan slike situasjoner kan håndteres. Hvis mor mangler tillit til far, vil også den sakkyndige veilede foreldrene om hvordan tilliten kan gjenoppbygges.

   I saker hvor det er mistanke om at den ene foreldrene ruser seg, er min erfaring at det er en stor fordel om den som har ruset seg evner å anerkjenne den andres forelderens bekymring, og unnlater å bagatellisere tidligere problemer.

   Slett
  2. Takk for svar. Da han var til behandling uttalte den psykriatiske overlegen at han anså dette som situasjonebetinget (økonomi/tvangssalg av hus og skillemisse) og at han ikke så det som nødvendig med oppfølging, men sønnen vår valgte likevel av eget ønske og følge opp med møter ved avd for rusavhengighet.
   Under siste meglingsmøte ønsket ikke tidl kona at han skulle ha ungene. Da han spurte om han ikke engang kunne ha dem EN dag fast hadde hun svart nei under henvisning til at hun var redd hva som kunne skje.
   Jeg mener dette er helt klart økonomisk betinget. Når hun bare 2 mnd etter "hendelsen" lot ham ha ungene en hel weekend fordi hun skulle på tur, og lar ham ha ungene når hun skal noe (og ikke foreldrene hennes kan ha dem), da mener jeg vel dette lukter mer av økonomiske motiver enn av redsel.

   Og en ting til her: Han er nå personlig konkurs. Det betyr at han for tiden får et minimumsbeløp å leve for (husleie, bidrag og minimums sats til eget forbruk). Dvs at han har igjen ca 6500 til mat, klær, jobbreise og regninger Strøm, forsikring, TV/internet-NRK lissens, egenandel ved behandling og mobil). Da er det underlig at det ikke skal være mulig å få fri advokat/rettshjelp, når eks kona får, som går sykemeldt og får bidrag og andre "inntektskilder". Er det en "absolutt" inntekts grense for dette eller er det rom for skjønn?

   Slett
 34. Hei

  Jeg (mor) er for tiden midt oppe i en barnefordelingssak. Før det midlertidige rettsmøte, ble det oppnevnt en sakkyndig, som snakket en gang inviduellt med mor, far, og barn. Han var også tilstedet i retten, og gav dommeren sin vurdering.

  Nå sier min advokat at sakkyndig er ute av saken. En annen advokat sier at han kommer inn i igjen i hovedforhandligen, men en tredje sier at vi kan få inn ny sakkyndig vurdering, men det må betales privat. Hva er rett?

  SvarSlett
 35. Mamma til gutt under skolealder,stevnet av far som ønsker daglig omsorg- far er fra utlandet og har søknad inne hos udi for videre oppho
  Men spørsmål er kan far uten fast opphold i norge gå til sivil sak ??

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei anonym

   Ja, en far uten fast opphold kan gå til sivil sak.

   Jeg hadde en sak for et par år siden hvor far oppholdt seg ulovlig i landet. Første rettsmøte gikk greit. På det andre rettsmøtet møtte politiet opp, og pågrep far. Rettsmøtet ble gjennomført med politiet på gangen, og far ble uttransportert påfølgende mandag.

   Slett
 36. Er inne i en sak,hvor gutt 5 år formidler r hans far skal drepe meg, gutten er fra min side sterkt preget av konflikt,han sier at hans far skal drepe meg,sage meg i biter og tømme meg på søppeldynga. hvor mye blir dette lagt vekt på i en barnefordeling sak,hvor både mor og far krever daglig omsorg. ?? Takker for raskt svar.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei anonym

   Det du forteller høres selvsagt ikke bra ut. Jeg tenker at det alltid er viktig at den sakkyndige i saken får formidlet de bekymringer foreldrene har, dvs at også denne historien må frem.

   I Norge har vi en regel om at barn fra 7 år skal gis rett til å bli hørt. 7 års grensen er ingen absolutt nedre grense. Det er derfor også mulig å be om at en gutt på 5 år blir hørt. Barnekonvensjonen, som Norge er bundet av, har ingen nedre aldersgrense.

   Det er helt umulig å si hva slike ytringer fra en 5 år gutt vil ha å si i den konkrete vurderingen. Slike ytringer må alltid tolkes og forstås, og må vurderes opp i mot andre hensyn.

   For mindre barn vil blant annet barnets tilknytting til hver av foreldrene tillegges stor vekt. Det skal alltid svært gode grunner til for å flytte et barn fra den forelderen som barnet er mest knyttet til.

   Omsorgssvikt og samværsnekt er eksempel på forhold som likevel kan tale for å flytte barnet.

   Slett
  2. Gode grunner er det konflikt og barneloven 64 paragraf 2 ?

   Slett
 37. Takk for svar, det er nettopp derfor jeg har måtte nekte samver, har flere uttalelser hvor barnet sier han ikke ønsker han var glad i meg, barnet sier også at han skulle hatt en pistol så han kan skyte meg og jeg skal bli død. den sakkyndige mener dette ikke er noe å legge vekt på siden barnet har "agrresive" utrykk gjennom lek. Flere uttalelser over tid av samme karakter. Barnet formidler mye ,er alders adekvat og har godt språk. Hvordan går man frem for at barnet skal bli avhørt??

  SvarSlett
  Svar
  1. Syns du virkelig du egenmektig kan nekte far samvær? Bør ikke fagfolk inn i bildet først og gi sin vurdering av hva dette dreier seg om? Syns jeg hører litt for mange ganger at hovedforsørger nekter samværsforelder samvær av ymse grunner.
   På generelt grunnlag har jeg lite sans for bruk av selvtekt i forbindelse med barnefordeling.

   Slett
  2. Generelt grunnlag er en ting, barnets beste noe helt annet.!

   Slett
  3. Og her sitter du tydeligvis på fasit angående barnets beste (null samvær for barn / far)
   Hmm. Skeptisk.

   Slett
 38. Hei

  Jeg å min tidligere samboer står nå oppe i en sak her. Vi gikk fra hverandre og har en sønn på 4 år nå. Hvor vi nå er uenige om fordelingen oss imellom. Jeg synes at vi skal ha delt omsorg altså 50/50 fordeling. For han er like knytt til oss begge to, Jeg bor ikke lengere unna en 7 min fra mor så det med barnehage og evt skole når den tid kommer anser jeg ikke som noe problem. Men mor setter seg på bak beina å kaller meg egoistisk og at jeg prøver å ta fra henne sønnen hennes.

  Spørsmålet mitt er, hvordan stiller jeg meg til dette å hvordan burde jeg gå frem nå under mekling evt om det går så langt som rettsak.. om det i grunnen er noe vits for meg å ta det så langt.

  Jeg anser det beste for han er at han har like mye tid med oss begge. For ting er sånn at når mor har han går det ikke lengre enn et par 3 dager før han begynner å spørre etter far.. og omvendt når han er med far.

  Har jeg evt noe å fare med i en rett sak?

  vi var på mekling for et år siden hvor vi avtalte fordeling på 8 overnattinger i mnd. fordelt på ei hel uke mand-søn hver 4 uke pluss ei helg i mellom. men det blei gjort om til par terapi fordi vi ville se om det var noe å berge imellom oss. Noe vi fant ut at det ikke er. det året vi prøvde igjen så hadde vi en veldig løs avtale. altså jeg kunne komme å gå når jeg ville der og hadde han utover avtalen og det samme andre veien.
  Men nå er saken en annen.

  Jeg bare lurer på hva min rett på dette som far er. Og evt om det er noe vits for meg å ta saken videre hvis vi nå ikke blir enige i mekling. Noe sm virker som vi ikke blir nå

  SvarSlett
 39. Interessant blogg. Flott at det finnes folk som vil blogge om juss :)

  SvarSlett
 40. Hvordan stiller du deg til at dommer og advokat er venner på sosiale medier ... kjenner til en sak på vestlandet der far saksøker mor,vinner saken og fars advokat og tingrettsdimmer er venner på facebook.....

  SvarSlett
  Svar
  1. Det at dommer og advokat er venner på sosiale medier er ikke i seg selv nok til at dommeren blir inhabil. Inhabilitet foreligger først når "særegne omstendigheter foreligger, som er skikket til å svekke tilliten til hans uhildethet". Se domstolloven § 108 - http://www.lovdata.no/all/hl-19150813-005.html#108

   Det juridiske miljøet i Norge er lite, og det er ganske vanlig at dommere og advokater er bekjente. Venner på facebook trenger ikke å bety noe mer enn at dommer og advokat er bekjente.

   Om dommeren er inhabil eller ikke vil, slik jeg ser det, avhenge av om de er nære venner eller ikke utenfor facebook.

   Selv har jeg noen advokater som venner på facebook. Et par av dem anser jeg meg som inhabile til, mens for de fleste tenker jeg ikke det er inhabilitet.

   Syns du jeg tar for lett på facebookvennskap? Bør jeg kutte ut alle advokater på vennelista?

   Jeg opplyser heller ikke om at jeg er venn med advokaten på facebook. Burde jeg gjøre det selv om jeg selv ikke tenker at det er noe problem?

   Slett
 41. Det er vel bra dere advokater og tingrettsdommere har venner som alle andre :)- men i barnefordelingssaker hvor det er parter involvert så kan man jo spørre seg om hvor godt vennskap du som tingrettsdommer og advokat har?

  Miljøet er da ikke så lite ? eller ?

  Det viser seg jo akkurat det du sier at det er små miljø- Ja dommerne kjenner advokatene- den sakkyndige- og velger du da advokat utenom "miljøet" så taper du- saken er bestemt på forhånd....
  Dette er jo ikke bra for rettsikkerheten overhode.


  Og tenk deg selv om du hadde vert involvert og mistet hovedomsorgen- så finner du ut at dommer og advokat er nære venner??

  3000 barnefordelingssaker i året?

  I den saken vi kjenner til på vestlandet- mulig du kjenner den også så må man jo spørre seg når dommen er "synest som om" og det virker som om dommen er klipt og limt ut i fra den ene advokats prosesskriv. den tapende part har fått diagnose av dommeren på at parten er konfliktorientert og det "synest som om" parten har låst seg i et mønster? Alt dette ligger i kriteriene som stilles av når man får en personlighetsforstyrrelse!!
  Er dommerne da i tingretten utdannet Psykologger også?
  Det merkelige er at den sakkyndige ikke har berørt disse temane i sin utredning av saken!!

  Skal man ikke som part i slike saker tro på det norske rettsystemet tro at dette er "profesjonalitet" bak dere som sitter å dømmer i slike barnefordelingssaker?

  Forstår du at når slikt kommer frem at man blir i tvil?

  Og hvorfor tror du da at så mange saker i Tingretten blir anket? for der er tallet høyt! og kan dette ha en sammenheng ?

  Profesjonalitet etterlyser jeg- er du venn med dine klienters advokater så burde du ikke dømme i slike saker er min mening.
  Mulig det burde skje en endring her ? Jeg kjenner nå til flere saker og det kommer garantert flere.


  SvarSlett
  Svar
  1. Hei anonym, takk for svaret ditt.

   Innlegget ditt har gjort meg usikker på om dommere og advokater bør være venner på facebook.

   Du skriver: "Og tenk deg selv om du hadde vert involvert og mistet hovedomsorgen- så finner du ut at dommer og advokat er nære venner??"

   Hvis dommer og advokat er nære venner, er svaret opplagt. Nært vennskap vil føre til inhabilitet. Men facebookvenner er så mangt, og trenger ikke og innebære et nært vennskap. Bekjente er også venner på facebook.

   Samtidig så forstår jeg at parter kan bli usikre på hvor nøytral og objektiv dommeren er hvis det kommer frem at dommer og advokat er facebookvenner. Partene kan jo ikke vite om det betyr nært vennskap eller fjernt bekjentskap.

   Det er en del rettspraksis på relasjon dommer og advokat relatert til dommerens tidligere arbeidsforhold. Spørsmålet er om dommer kan dømme i saker hvor det er advokat fra det advokatkontoret dommeren tidligere arbeidet. Høyesterett har lagt til grunn at etter at det har gått noe tid, så kan dommeren dømme selv om han tidligere har jobbet på samme advokatkontor som advokaten. Samme gjelder for straffesaker. En politijurist som blir dommer, kan dømme i straffesaker også fra sitt tidligere distrikt, forutsatt at det har gått noe tid, og at dommeren selv ikke har hatt noen befatning med saken.

   Men tilbake til facebook. I motsetning til arbeidsforholdet er et facebookvennskap noe som pågår akkurat nå. Hvorfor skal dommere og advokater være venner på facebook hvis de kun bare er bekjente?

   Hvis man isolerer spørsmålet til den enkelte sak, og den enkelte parts opplevelse av kravet til objektiv behandling, forstår jeg at et facebookvennskap kan skape en usikkerhet. Men enhver usikkerhet som partene har om dommerens habilitet kan ikke føre til at dommeren blir inhabil.

   Både under saksforberedelsen og under hovedforhandlingen skal dommeren ha en aktiv rolle. Selv om dommeren skal utøve sin prosessledelse på en objektiv og nøytral måte, vil partene kunne oppfatte dommeren som partisk. Relativt nylig måtte sorenskriveren der jeg jobber ta stilling til om en dommer som hadde forsøkt å veilede den ene parten, var inhabil. Det kan heller ikke være sånn at parters subjektive opplevelse av partiskhet skal gi parten en form for rett til å kaste dommeren.

   Et annet spørsmål er hvilke dommere vil man ha. Hva er mest problematisk - dommere som ikke vet hva sosiale medier er eller dommere med noen facebookvenner? Hvis dommere ikke skal kunne opptre i samfunnslivet på tilnærmet samme måte som andre - hvilke dommere får samfunnet da? Kan det være et gode at også dommere er med på den utviklingen samfunnet har?

   For dagens unge så er sosiale medier en helt annen del av deres liv enn det er for oss som ble voksne før internett ble funnet opp. Det digitale vennskap rekker så uendelig mye lengre enn det øye til øye vennskapet. I studietiden vil mange være opptatt av å være venner med mange medstudenter. Skal man kutte disse fjerne digitale kontakter når man blir dommer?

   Jeg er fortsatt usikker på hva som er riktig. Men jeg skal vurdere om jeg må kutte ut advokater som venner på facebook.

   Slett
  2. Hei igjen,
   Leste akkurat på Twitter at du skriver at du nylig ble kjent inhabil.
   Dette fordi du var venn med en part i saken.
   Stemmer dette.?

   Slett
 42. http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10071508

  SvarSlett
 43. Den dommeren har 120 venner på Facebook og jeg vil få tro at med et så lavt antall er de nære venner.og det er skremmende. for i et lite samfunn hvor "alle " kjenner alle..... Det er også I alle dommer jeg har lest den siste tiden også " svert" skjelden at dommer ikke dømmer i en slik sak hvo r også sakkyndig råd ikke blir fulgt ... og en mor som har oppfostrret 3 sunne friske barn mister omsorgen for sitt barn på 4 år mot en som ikke har tilknytning til norge og at søskenm splittes... !!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Glemte forresten å skrive at de omtrent er naboer da de bor 2 km fra hverandre- men hvem vet egentlig "HVOR" close vennskap disse har ? det får jeg nok aldri svar på,men som du skriver så er det en vanskelig balansegang ... og det kan jo i mange tilfeller være bra at dommer og advokater er venner... så vet man hvilken advokat man skal engasjere eller ikke...
   Jeg stiller iallefall et ? på om rettsikkerheten i Norge er så sikker...
   Og klage på en dommer hjelper vel lite i vårt system...

   Slett
 44. Hei Dommer!

  Jeg er en 30 år gammel håndverker som nettopp ble skilt etter 5 års ekteskap. Fra ekteskapet sitter jeg igjen med 2 barn jeg ikke får se og mye gjeld.

  Selvom jeg har god inntekt har jeg lite penger til overs, spesielt etter at min x-kone fikk fastsatt barnebidrag hos nav.
  Jeg holder på med rettsak for å få endret barnas fast bosted hos meg. Og jeg har brukt alt av feriepenger på advokat.
  Vet du om det er noe håp for meg å få tilbake de pengene hvis jeg vinner saken?
  Har fått falske anklager mot meg som rusmisbruker, voldelig, pedofil og for å være en dårlig omsorgsperson. Disse anklagene kom et halvt år etter skilsmissen når jeg innledet et nytt forhold (faktisk på samme dagen). Alt er blitt motbevist og jeg regner med å vinne saken.

  Men er det sånn at de pengene som går med i en slik rettsak er som å se på som tapt ?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei anonym

   Advokatkostnader som knyttes til rettssaken kan kreves dekt av motparten. Hovedregelen er at den som vinner frem med sitt krav også får dekt sakskostnadene av motparten.

   MEN det er en del unntak. Jeg har ikke gått gjennom statistikken for sakskostnadsavgjørelser i barnelovssaker, men basert på de dommene jeg har sett synes jeg å se en tendens til at dommere ofte konkluderer med at hver av partene må dekke egne sakskostnader. Slike saker er sjelden svart-hvit, og det skal derfor lite til før dommeren tenker at den ene parten hadde rimelig grunn til å få se dom i saken.

   En annen side er også at selv om man vinner med sakskostnader, så er man avhengig av at den andre faktisk betaler. Hvis motparten ikke betaler må kravet eventuelt tvangsinndrives. Tvangssalgsprosesser mot egne barns mor kan være utfordrende på så mange måter.

   Slett
 45. Hei, mye nyttig informasjon her.
  Jeg er i startfasen i en sak som ikke kan løses med mekling, hvor jeg ønsker barna registrert hos meg da eksen skal flytte. Dette er da etter mitt skjønn ikke juridiske avveininger som skal til, men mer sosiologe.
  Da det da antageligvis også opprettes sakkyndig som har stor tyngde i slike saker, stiller jeg spørsmålet hvorvidt det er hensiktsmessig å bruke advokat eller ikke.
  Virker som om en advokat da blir brukt som dyr sekretær for å følge prosessen for meg, da de ikke kan/bør kunne påvirke en sakkyndig.

  Argumentene med hvorfor barna skal bli i nåværende nærmiljø eller flytte, kan vel lages uten juridisk innsikt.

  Er det noe reelt behov for advokater i slike saker?


  SvarSlett
  Svar
  1. Hei anonym.

   Du skriver at saken ikke kan løses med mekling. Hva er bakgrunnen for det? Hva skal til for at du skal være positiv til å være med i mekling?

   Alle saker kan ikke løses ved mekling. Saker hvor den ene flytter til et annet sted i landet er blant de sakene som er vanskelig å løse ved mekling. Men ingenting er umulig, og jeg oppfordrer alle til å gi meklingen et forsøk. Ekstra synd syns jeg det er at mange ikke benytter seg fullt ut av meklingstilbudet som familievernkontoret har.

   Spørsmålet ditt var om man trenger advokat. Svaret må vel bli at det avhenger av litt forskjellig.

   Spørsmålet du må stille deg er om at du vil føle deg trygg nok til å stå alene i den rettslige prosessen. Jeg er enig med deg i at spørsmålet om hva som er barnets beste ikke utelukkende består av rene juridiske vurderinger. Men når spørsmålet om barnets beste skal drøftes i en rettssal er det en fordel om de vurderingstemaene som Høyesterett i sin praksis har dratt opp blir drøftet. Kunnskap om rettspraksis er derfor en fordel. Som lekmann kan det være vanskelig å ha full oversikt.

   Hvis man er veldig trygg på seg selv, og mener selv at man er flink til å få frem sine standpunkter, er det ikke noe i veien for å møte uten advokst som selvprosederende. Hvis den ene parten møter med advokat og den andre uten advokat, opplever vi ofte at det blir en ubalanse. Dommeren har en veiledningsplikt, men veiledningsplikten er ikke det samme som å ha med seg sin egen rådgiver.

   Så er det også alltid nødvendig å ta stilling til ulike prosessuelle spørsmål. Hvis det skal oppnevnes sakkyndig, må man av og tli mene noe om hvem som er egnet som sakkyndig. Den sakkyndige skal også ha et mandat, og selv om retten har en del standardmandater er det av og til nødvendig med et tilpasset mandat. Så er det spørsmål om barna skal høres, og hvem som skal snakke med barna og på hvilken måte.

   Den som velger å kjøre prosessen uten advokat bør nok passe på at man har noen andre rådgivere i bakhånd. Det kan oppleves som krevende å kjøre prosessen allene, samt at det er ikke nødvendigvis at man på forhånd kan overskue hva man ikke får med seg som lekmann.

   Så skal det også sies at det er store forskjeller på advokater. Det er ikke alle som er like flinke til å få frem sin klients sak på en god måte. Hvis man bruker advokat, anbefaler jeg derfor at man bruker litt tid på å sjekke hvem i eget nærområde som er egnet. Jeg har troen på en næradvokat som man enkelt kan ha møter med.

   Slett
  2. Takk for hurtig svar!

   Vi var i mekling i begynnelsen av året, hvor mekleren støttet mitt standpunkt, og hvor mor fikk noen råd hun ikke har fulgt. Saken har ligget brakk en stund, så 6 måneder frist for rettssak etter mekling har passert, hvor motivet for å flytte (ny kjæreste) ikke har forsvunnet og saken ulmer opp på ny.

   Når spørsmålet er så svart og hvitt som å la barna bo eller flytte til et annet sted, er det egentlig ingen nyanser, enten flytter de eller ikke. Og da begge parter ønsker å ha barna i sitt eget nærmiljø, ser jeg ikke noe en ny meklingsrunde kan bringe. Jeg vil selvfølgelig møte opp, men vi kan ikke leve i uvisshet lenger, hvor mor til stadig forer barna med argumenter for en fremtidig flytting. Jeg mener dette skaper en usikkerhet for barna også, og tror det er best for alle parter å ha dette avklart i retten.

   Når jeg tar opp spørsmålet om advokat, er dette av to grunner. Et er hvorvidt man legger sin egen skjebne i andres hender, som de skal argumentere for meg innen noe som jeg anser som et ikke juridisk problem. En annen tvil er da kostnaden til advokat salær.

   Jeg har lest en del utdrag fra rettsaker og sett forskning over hvilke hensyn som har dommer i høyere instanser har lagt vekt på, men ser allikevel ut i fra ditt svar at det er en del fallgruver man kan unngå dersom man bruker en advokat. Det blir kanskje også en bedre filtrering slik at man unngår uvesentlige personlige angrep i en prosess, som ikke medfører noen positivitet for videre samarbeid etter endt rettsak.

   Man føler seg litt fastklemt her, og særdeles i det salæret på 50-60000 som må forventes til en sakkyndig uten å kunne vite om den sakkyndige gjør et objektivt arbeid. De har vel alle sine subjektive syn på hva som er best for barn, og tradisjonelt sett er (iflg statistikk) mor gitt høyere sjanse i slike saker.
   Hadde man kunne sett en statistikk på hvordan de forskjellige sakkyndige har uttalt seg i tidligere saker, kunne man kanskje ha funnet noen med en balanse. Kanskje er det her man drar fordel av en advokat, som da har et nettverk som har kjennskap til de sakkyndige fra tidligere saker?

   Et vanskelig valg, uten noe entydig utfall.
   Men setter pris på dine innspill.

   PS. beklager anonym, men vil helst ikke ha offentlig skittentøyvask.

   Slett
  3. Tenkte jeg i etterkant burde gi en oppdatering av saken.

   Jeg tok da advokat som ga meg masse optimisme og mente jeg hadde en god sak.
   Når vi kom til innledende møter i retten kom jeg fort ned på bakken igjen.

   Min eks hadde sendt inn kopier av et par krasse mail fra meg til retten, mens jeg fulgte min advokats råd om unngå konflikt før vi eventuelt måtte i retten da dette ville gi dårlige signaler både i forhold til sakkyndig og dommer. Jeg tok derimot med meg en god bunke dokumentasjon til møtene, med mail og sms fra min eks som bygget opp under min sak, og som viste hennes lille utvalg av krasse meldinger i en helt annen kontekst

   Fra første ord i retten merket man en negativ holdning fra dommeren (kvinnelig), som da tydelig hadde tatt mors side basert på papirene innsendt før møtet. Når jeg forsøkte å argumentere mot disse anklagene, ble jeg bedt om å la være, da retten ikke var interessert i slikt med mindre det var sendt inn å forhånd.

   Mor nektet for at hun hadde planer om å flytte, og på tross av at jeg hadde det svart på hvitt fra henne, ville ikke retten se på dette. Retten valgte å tro på henne...

   Sakkyndige spurte meg litt om hvordan barna var. Greit nok, men når hun starter med å spørre moren etterpå om barna noen ganger ikke har lyst til å dra til far, da setter jeg spørsmålstegn med sakkyndige (også kvinne). Barna har jo ofte ikke lyst til å gå til mor dersom vi er i gang med noe morsomt, så jeg opplevde det hele som om hun forsøkte å skape noe i mors balanse som ikke var reelt.

   Advokaten min var i grunnen ikke til hjelp for noe. Hun anbefalte å ikke skape konflikt før møtet, noe eksen tydeligvis ikke ble frarådet. Videre var det ingen protest mot den ensidige holdningen dommeren eller sakkyndige hadde. Under første møtet var hun derimot enig i at dommeren hadde allerede gjort opp sin mening og å gå videre til retten med denne dommeren, ville være enstydig med tap. Jeg sa derfor ja til å opprette en lite rund samværsavtale med mor inkludert oppdeling av ferie. Skal sies at mor flere ganger i ettertid har bedt om unntak fra avtalen hun krevde...

   Advokat kostnad til forberedende møter mm kom på 21000 NOK.

   Med andre ord sitter jeg igjen med en regning på advokat, et inntrykk av et mannsfiendtlig rettsvesen og utsikter for enda en rettsak dersom mor velger å flytte hvor jeg må tro at å være saklig ikke er det som vinner frem i slike saker i Norge, samt en lite fleksibel avtale som ikke gagner noen.

   Det skumle er at andre menn med erfaring fra samværssaker jeg snakker med har helt likt inntrykk av retten; ingen likestilling i Norge. Men det er en helt annen sak...

   Slett
  4. Takk for at du deler opplevelsen din.

   Jeg forstår det slik at du følte deg tvunget til å inngå et forlik som du mener ikke er til det beste for barnet. Jeg har selvsagt ingen formening om hva som var riktig i din sak, og heller ikke om din opplevelse av at dommeren hadde bestemt seg var riktig. Jeg blir likevel nysgjerrig på å forstå mer om hvorfor du ga deg alt i første møte. Du skriver om advokatkostnader, og du skriver om dommer og sakkyndig som du opplever har tatt stilling. Hva var den viktigste årsaken til at du inngikk forlik med mor?

   Slett
 46. Spennende blogg,men jeg har 2 spørsmål vedrørende Barnefordelling,og det jeg lurer på er hvorfor det tar så lang tid i Barnefordellings saker føre de kommer til retten ? Det andre jeg lurer på er om det finnes en oversikt over saker som blir anket fra tingrett til lagmannsrett som viser statistikk ulike domsavgjørelser.. Har hørt at det er mange saker fra tingretten som blir anket videre til lagmannsretten.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei anonym

   Du lurer på hvorfor det tar så lang tid i barnefordelingssaker. Spørsmålet ditt overrasker meg litt. Saker etter barneloven skal prioriteres, og det mener jeg alle domstoler følges opp. Det betyr at barnefordelingssaker ikke skal ta så lang tid.

   Noen domstoler, som eksempelvis domstolen jeg arbeider i, har stort fokus på mekling. Vi følger en modell vi kaller konflikt og forsoning, noe som innebærer at vi avholder flere møter pr sak. Flere møter gir lengre saksbehandlingstid. Men en forutsetning for mekling er at partene samtykker. Det betyr at de som ønsker rask dom, bør kunne få det.

   Av og til krever partene at det utarbeides en sakkyndig erklæring. Den sakkyndige trenger tid for å gjøre en god jobb. Ofte må den sakkyndige observere foreldrens samspill med barna, og det gjør at noen måneder må påregnes.

   Du spør også om ankesaker. Jeg har ikke sett noen oppstilling på hvor mange saker som får et annet resultat etter ankebehandling. Det man av og til ser, er at partene i ankesaken legger opp bevisførslen etter tingrettens begrunnelse. Av og til tilbys nye bevis, og det kan være nok til at lagmannsretten får et annet, og forhåpentligvis bedre grunnlag, til å avsi en god dom.

   Slett
 47. Endelig en blog som har aktuell informasjon i barnefordelingssaker, jeg sitter i en og har lest meg til mange dommer og lurer på dette med foreldrekontakt vedrørende felles barn.
  Når den ene parten ønsker opplysninger om barnet, være seg Lucia, sommerfest eller andre betydelige ting som vedrører barnet og bosteds forelderen bare ignorerer slike opplysninger som samværsforeldre ønsker har dette da noe med samlet foreldre kontakt? Det er ganske så frustrerende når man ikke får svar via e post eller sms når en har spørsmål knyttet til barnets aktivitet
  . Man er jo genuint opptatt av sitt eget barn, men blir motarbeidet- så hva gjør man ??
  Takker for svar.

  SvarSlett
  Svar
  1. Her har jeg oversett et spørsmål som fortjener svar.

   Det er av og til et problem at den ene forelderen ikke ønsker å gi informasjon om barnet. Den som har hovedomsorgen bør gi ut slik informasjon, men det er ingen direkte sanksjon mot manglende informasjon.

   Den som ikke har hovedomsorgen kan imidlertid kreve å få informasjon direkte av barnehage og skole. se barneloven § 47 hvor det blant annet heter:

   "Den andre har også rett til å få opplysningar om barnet frå barnehage, skule, helse- og sosialvesen og politi, om ikkje teieplikta gjeld andsynes foreldra. Slike opplysningar kan nektast gjeve dersom det kan vere til skade for barnet."

   https://lovdata.no/dokument/NL/lov/1981-04-08-7/KAPITTEL_7#§47

   Det er forstålig at også samværsforelderen har behov for informasjon om barnet, og også har lyst til å være med på avslutninger. Samtidig er det viktig at slike arrangement ikke blir en negativ opplevlese for barnet. Det er sjelden en god ide å dukke opp uanmeldt på en avslutning. Men ved å få informasjon om dato, har man jo mulighet til å ta opp med den andre om hvordan man skal gjøre det slik at det blir en fin opplevelse også for barnet.

   Slett
 48. Hvordan ser du som tingrettsdommer på følgende:

  Mor har hatt hovedomsorg for barnet, siden det ble født- far stevner mor- far vinner i tingretten
  Barnet får umiddelbart problemer, dette ser barnevernet.
  Barnevernet setter umiddelbart inn tiltak på samspill og tilknytning. Dette var ikke noe problem når mor hadde omsorgen.
  Vil du si at retten har gjort en god vurdering her når barnevernet må sette inn tiltak etter at barnet har mistet sin hovedomsorgsbase?

  SvarSlett
 49. Det er en grunn til at far vant rettssaken og fikk hovedomsorgen for barnet. Sannsynligvis skriver barnets "umiddelbare problemer" seg fra mors omsorgssvikt. Far har tatt ansvar og koblet inn det offentlige hjelpeapparatet for å bøte på mors svik mot barnet. Retten har tatt en helt riktig avgjørelsen, men dessverre litt for sent til at barnet går skadefri. Det er nå opp til far å gi barnet det som kreves for at det skal bli et harmonisk og lykkelig menneske og det virker som om han er en ansvarlig og god far ettersom han har koblet inn det offentlige hjelpeapparatet.

  SvarSlett
 50. "Etter lovendring av 9. april 2010 nr. 13 kan domstolene i dag idømme delt bosted (delt omsorg). Ved sak for retten etter barneloven § 56 første ledd, er domstolenes kompetanse i dag ikke lenger begrenset til å avgjøre om barnet skal bo fast hos mor eller far. Delt bosted kan således pr. i dag idømmes, såfremt det foreligger "særlige grunner," jf. barneloven § 36 annet ledd annet punktum." (http://www.barnefordelingssaker.no)

  Denne lovendringen fyller 4 år i neste uke. Jeg har ikke sett noen slike saker omtalt i media og er nysgjerrig på hvor mange ganger retten funnet tilstrekkelige "særlige grunnener" til å idømme delt bosted. Eller har dette forblitt en symbolsk lovendring helt uten praktisk betydning?

  SvarSlett
 51. Hei, mor tok ut stevning. Hun ønsker formelt 70/30 og hovedomsorg. Før, under og etter 3 meklingsmøter hos fvk, tilbød hun 45/50, 40/60, 80/20, 50/50, delt bosted, ikke delt bosted, jul første året, ikke jul første året, osv. Vi har allikevel praktisert 50/50 i 9 mnd nå. Sønnen kommer til meg mandager, og forteller at mor har sagt at hun skal snakke med noen, som gjør at pappa må flytte, for mamma kan ikke flytte fordi hun har kjøpt nytt hus. Moren kjøpte nytt hus før vi solgte det gamle. Vi har derfor egentlig hatt noen reell mulighet til å diskutere bosted. Vi bor nå 2 mil fra hverandre/17 min med bil. Jeg i ny kommune. Mor har ved gjentatte anledninger truet, skjelt ut offentlig og pratet hånede og nedlatende til far og sønn om bla klesbruk og andre praktiske tema. Mor har truet øvrig familie og far med barnevern, politi og å hente i barnehage utenom samvær. Vi forsøkte forberedende saksmøte i form av mekling med advokater og sakkyndig. Det ble satt opp et nytt meklingsmøte. Men pga mor ikke gjennomførte prøveordning med kursing, og far opplever å motta et manipulert barn, samt en foreløpig uoffisiell knipe episoder av trusler mot potensielle vitner i en eventuell hovedforhandling, velger far å droppe et nytt meklingsmøte i tingretten etter konflikt- og forsoningsmodellen. Advokaten til far la ned påstand om innvolvering av barnet i konflikten, i verste fall uheldig manipulering. Det blir derfor hovedforhandling med vitne og bevisføring. Far har heletiden stått fast på 50/50 og delt omsorg, men har funnet ut at sønnen har det best hos far, og må også be om hovedomsorg i en hovedforhandling. Mors gjentatte fortellinger om at barnet har det problematisk hos henne, samt trusler, risiko og det far opplever som forsøk på å påvirke sønnens ønsker om bosted, forsterker ønsket om hovedomsorg. Barnet blir 5 i juli og er tilknyttet far, har et fint samspill og viser stor glede den uka han er her. Barnehage, skole, nabolag, nabogutt med vennegjeng og status quo, er ytterligere faktorer som preger fars ønske.

  Jeg lurer på hva retten mener om avstand, at mor tar seg til rette ved å kjøpe og "bestemme" område? Hva synes de om oppførselen og ikke minst den veldig uheldige innvolveringen som preger vår sønn? Hvilke sjanser har man når man har flyttet til annen kommune, selv om avstanden er kort. Retten tenker jeg vil dømme tilnærmet 50/50, men med ett fast bosted og krets for bhg/skole. Hva er sjansene for at det kan bli hos far?

  SvarSlett
 52. Hei
  Skal i mekling med barnets mor, har derfor noen spørsmål.
  -Hvis barnets mor nekter far i å ha samvær med barnet, Vil mekleren forteller barnets mor at hun ikke kan nekte samvær med far? at hun vil tape en evt rettsak. det er snakk om 1 dag i uken og annen hver helg samt annen hver høytid.
  - Hvor lang tid vil det ta å få til en rettsak? mener da fra far går til retten med saken og fram til rettsdagen. Vil det da ta flere måneder? eller er det satt noen frister på dette?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei anonym

   Det er nok ikke mulig å svare ja eller nei på spørsmålene dine.

   Først om samværsnekt. Det skal mye til for at en foreldre skal nektes samvær med barnet sitt. Men noen ganger er det likevel riktig å nekte samvær. Dette er typisk i saker hvor det har vært overgrep. De vanskelige sakene er særlig hvis det kun er mistanke om overgrep. Hva skal til av mistanker for å nekte noen kontakt med eget barn?

   I meklingsrommet er det foreldrene som har hovedrollen. Jeg bruker selv sjelden å si direkte til en foreldre at man ikke kan nekte samvær. Jeg spør heller hvorfor man mener at det er best å nekte, og deretter spør jeg hva som skal til for at samvær likevel kan gjennomføres.

   Ingen saker er helt like. I noen saker er det tilstrekkelig at det brukes tid for å bygge opp tillit. I andre saker er det nødvendig å bruke tid for å finne ut av om det er noe i mistanker om overgrep.

   Foreldre som nekter den andre samvær bør også av og tli utfordres på å tenke litt mer langsiktig. Samværsnekt kan på lang sikt føre til at man skader egen relasjon til barnet. Man bør spørre seg selv hvordan barnet vil tenke om dette selv når barnet blir større. Vil barnet som ungdom/voksen være enig i at det var greit å miste kontakten med den andre forelderen?

   Du spør også hvor raskt det kan bli rettssak. Tidsbruken varierer fra tingrett til tingrett, og fra sak til sak. Etter tvisteloven skal saken behandles innen 6 måneder. Mer nøyaktig enn det er det ikke mulig å si.

   Slett
 53. Raske lån til ærlige individer tilby du trenger finansiering hjemme, for bedriften, kjøp av bil, for kjøp av sykkel, for å lage din egen virksomhet, for dine personlige behov mer enn tvil. Jeg tilbyr deg et lån fra € 1000 til € 10,000,000 alle mennesker kunne betale den tilbake med renter frekvensen av 2% for alle som er interessert skrive meg, ikke nøl med å kontakte: nemecvladimiir@gmail.com

  SvarSlett

 54. Har et tidligere rettsforlik hvor jeg har bosted og barnefar ikke har samvær med det eldste barnet (dette var etter ønske fra barnet som da var nesten 15 år). Barnefar fikk et samvær med minste barnet på ca 9 netter i måneden. Gjennom hele denne prosessen sa jeg at far manipulerte, hadde drapstruet meg og at jeg var bekymret for omsorgen hos far. Det eldste barnet mitt fortalte sakkyndig at barnefar har brukt belte på ham uten at det ble tatt hensyn til. Underveis i prosessen ble min psykiske helse forverret som følge av trakasseringen fra barnefar (ingen psykisk lidelse, men jeg ble mer emosjonell og fikk vel en antydning av angst for far). Sakkyndig hørte ikke på det jeg hadde å si, og tilla utsagn barnefar hadde kommet med stor vekt. Sakkyndig uttalte etter et møte med meg at jeg hadde traumatisk reaksjon i forhold til mitt arbeid, noe som ikke stemmer. Det var nok heller en traumatisk reaksjon av det far hadde utsatt meg for i forkant av samlivsbruddet vårt og i etterkant av bruddet.
  Nå to år senere har vi vært gjennom en bred psykiatrisk utredning i forbindelse med at det minste barnet fikk en utagerende atferd i forkant og etterkant av samlivsbruddet. Barnet har fått diagnose på atferdsforstyrrelse pga konflikt mellom foreldrene og mistanke om uheldige forhold hjemme hos barnefar. Underveis i denne utredningen opplevde jeg å bli trodd at hjelpeapparatet og jeg fortalte de om at jeg har funnet merker på det minste barnet mitt og at barnet har fortalt til meg og en annen person at far har slått barnet så det har begynt å blø. I rapporten fra utredningen fremkommer det at de er bekymret for omsorgen far utøver for barnet, de nevner dårlig samspill, at far ikke klarer å regulere følelsene til barnet osv og at de har mistanke om at barnet blir utsatt for vold hos barnefar. Det fremkommer også av rapporten at jeg har traumereaksjon i forhold til hva far har utsatt meg for og at de setter størst lit til at sannheten er slik jeg fremstiller historien. Videre skriver de at jeg er utviklingsstøttende og er positiv for mitt barn. Barnet har også uttalt under utredningen at det ikke vil til far. Vel, dette er et halvt år siden nå, og jeg stanset alt samvær etter endt utredning. Bekymringsmelding ble sendt barnevernet, som konkluderer med at det var riktig av meg å stanse samværet, at barnet har god nok omsorg hos meg og at jeg er i stand til å beskytte barnet. Må si at barnet nå er over 12 år gammelt. Etter at barnevernet henla i forrige uke har nå brått barnefar kommet på banen og sier at han ønsker tilbake samværet som ble inngått ved rettsforlik og han truer med en ny runde i retten hvis det ikke blir innfridd. Jeg evner ikke å se noen endringer i far sin atferd og barnet mitt er klar på at han ikke vil ha samvær med far. Jeg har derfor formidlet at det ikke blir noe samvær, pga fortsatt mistanke om vold, dårlig omsorgsevne hos barnefar samt at mitt barn har blitt over 12 år og derfor stadig har mer å si selv i denne saken. Mitt spørsmål er imidlertid om jeg har noe å frykte ved en eventuell domstol, bortsett fra belastningen en slik sak vil være både for mitt barn og meg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei anonym

   Du beskriver en situasjon som fremstår som krevende for dere alle. Og jeg forstår at du tenker mye på hva som kan bli resultatet av en ny rettslig prosess. Det er ikke mulig for meg å ha noen mening om hvordan en rettslig behandling av deres sak vil ende.

   For det første har jeg kun innsikt i din fremstilling av saken. Ved en rettslig prosess må alle perspektiv på saken belyses. For det andre ville det uansett være galt av meg å mene noe om en sak som kan ende opp i rettssystemet.

   Du skriver at ditt spørsmål er om du "har noe å frykte" ved en rettslig behandling. I domstolene er det mye fokus på saker etter barneloven, og alle tingrettsdommere behandler mange av denne sakstypen. Jeg tenker derfor at alle dommere er opptatt av å få til en god prosess, og at det særlig gjelder saker etter barneloven. Dette er saker som betyr veldig mye personlig for partene. Jeg opplever derfor ofte at partene er svært nervøse når de kommer i retten. Ofte har vi flere rettsmøter, dette gjelder særlig når foreldrene er positive til mekling, og jeg ser ofte at foreldrene er vesentlig mer avslappet i møte nr 2 enn 1. Noe jeg tolker som at de føler seg godt ivareatt i selve prosessen.

   Slett
 55. Hei og takk for bra blogg!
  Vi er inne med sak om barnefordeling. Mor har stevnet far og sier han ikke er i stand til å ta seg av barna, bl.a pga høyt alkoholforbruk. Hun gjentok mye fra stevningen i møtet pluss litt til. Jeg er en svært godt fungerende far og av det hun sier er ca 20% sant (stort sett om at vi har hatt det dårlig sammen tidligere )og hun løper stor sannsynlighet for å bli tatt i løgn for dette med alkohol og samarbeid, da jeg kan dokumentere at dette ikke stemmer. Midlertidig avgjørelse ble at vi fortsetter med 50/50 til neste rettsmøte (selv om mor fremmet midlertidig avgjørelse), og i mellomtiden skal sakkyndig snakke med oss, det ene barnet og skole, barnehage og mors psykolog (angst over lengre tid).

  Hvor alvorlig blir oppdaget løgn, for å sikre seg ansvaret og mest samvær, behandlet av dommer? Konsekvens?

  Hvor stor betydning har mors psykolog? Jeg tar for gitt at hun også her har løyet (slik hun har til alle hun snakker med)

  SvarSlett
 56. Hei.
  Vi har en ordning der vår sønn (4år) er hos far torsdag til mandag (langhelg), deretter torsdag-fredag utekn etter. Dette fungere nå veldig bra, i underkant av ett år etter bruddet.
  Nå ønsker far mere tid,han krever mer tid, dvs onsdag til tirsdag fordi han har en sønn fra tidligere som han mener får for lite tid med broren (halvbrødre). I tillegg vil han ha mere tid med sønnen. Det skal sies at far ikke deltok særlig i de første tre årene av vår sønn fordi han var opptatt med sin eldste, noe han også har sagt er fakta. I tillegg vil han ikke samarbeide om ting før han får "viljen sin" og beskylder meg å være lite fleksibel selvom jeg har gått med på alle bytter av dager han har hatt behov for pga jobb o.l., og jeg sier meg villig til å følge opp på aktiviteter far ordner med,- det er ikke gjensidig. Hva synes du om dette?
  Og burde jeg evt legge "hengedagen" til helgen hans for å ikke bryte opp i tiden sønnen vår er hos meg? Far likte i utg.punktet ikke hengedagen da han ikke fikk en hel uke barnefri (har 50/50 med eldste sønn).. Han spør meg aldri om ting, men forventer og forlanger endringer da og da, og når jeg ikke er enig blir jeg beskylt for all verdens ting. Har sagt meg villig til å møtes på Fam.kontoret og se på avtalen vi har, men det vil han ikke. Noen råd til hvordan gå frem?
  Takk for svar!

  SvarSlett
 57. Lurer på om barn skal ha eget soverom / egen seng hos den som har samvær?

  SvarSlett
 58. Vi var i lagmansretten med vår datter, mor fikk fri rettshjelpe men far fikk ikke. far er arbeidsledig men siden han er gift fikk han det ikke. Nå er vår datter 13 år og bor nå hos en mor som er periode drikker. For å få datteren hos seg lovet hun henne hest før saken kom opp. far som bare nyter alkohol når barn ikke er tilstedet fikk vanlig samvær men mor nekter å samarbeide i henhold til barneloven. dvs mor vil ikke legge forholdene til rette for at datteren kommer til far.
  Nå nektes far å ha noe å gjør med datteren men eneste han må gjør er å betale bidrag, selv ved konfirmasjon får han ikke være med å planlegge med bare får masse smser om penger.
  Siden alle politikere og dommere vet at det ligger sabotasje ved samvær, kan jo man også legge inn beløp som den som har hovedomsorg er nødt å betale den andre forelder for hver gang samvær ikke finner sted og der det kan bevises at mor /far ikke er aktivt med å få barnet til den andre.

  SvarSlett
 59. Hei. Har et par saker som jeg ikke finner svar på på nettet, men som burde ha vært belyst.

  I forbindelse med at mitt barns andre forelder ble fratatt omsorgsretten av barnevernet, måtte jeg gå til sak etter barneloven da den andre forelder ikke ville gi fra seg omsorgen frivillig (til tross for at vedkommende hadde mistet omsorgen etter 4-12 i barnevernloven). Den andre forelder har fri rettshjelp/sakførsel, det har ikke jeg. Saksomkostningen har kommet opp i et 6-sifret beløp, og jeg venter på motpartens høyst sannsynlige anke til lagmannsretten.

  1: Jeg mener det er urimelig at man blir påført saksomkostninger i en slik sak. Særlig verdt å merke er det at selv om dom fra tingretten tilkjenner deler av saksomkostningene, så har ikke motparten et rødt øre å betale med.

  2. Det er vanlig at saker etter barneloven ikke avvises ved anke til lagmannsretten. Men hvordan stiller det seg når en dommen fra tingretten er så soleklar at deler av saksomkostninger tilkjennes på grunn av at motparten burde ha innsett at saken ikke ville føre frem? Da burde vel også en anke i sak etter barneloven kunne avvises.

  SvarSlett
 60. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 61. hei, har noen spørsmål jeg lurer på, vi har ei 50/50 ordning, som blir fulgt godt opp av begge parter. Derimot så er samarbeidsklimaet heller dårlig, barnet er nå snart 5 år. bosted hos mor, og delt bosted vill hun ikke gå med på. hun har et barn fra før som er nå 9 år, han har også 50/50. Og de har også blitt nermeste nabo til meg( med andre ord har jeg et godt forhold til faren til hennes 2 barn, og ikke minst barnet selv). jeg har tidligere tjent meget godt 650.000 i året men er nå blitt arbeidsledig p.g.a nedleggelse av bedriften, og siden jeg tjente så godt har mor hatt krav på 1100kr av meg i mnd, selv ved 50/50 ordning. det har hun ikke lengre, men hun var ikke villig til å se fra seg dette frivilig, noe som gir meg ei god runde med NAV.. hun har nå fått seg ny kjæreste, og dette er kjærste nr 3 på 2 år. synes dette begynner å bli mye for min sønn, og sånn som jeg kjenner henne, tror jeg nok det er en ny kjæreste på gang om et halvt års tid. hun har hatt 8 kjærester siden hennes første sønn ble født, og hun var sammen med meg i 4.5 år. forsetter dette, sitter jeg og tenker at det er nok bedre at min sønn bor hos meg, litt mye futt i den svingdøra hennes. men er dette noen retten ser på i det hele tatt? eller er det bare noe jeg må finne meg i?

  SvarSlett
 62. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 63. Hei, Jeg er alene mor for ei på 18 mnd. Aldri bodd sammen med barnefaren. Han har nesten ikke sett min datter første året selv om han kunne treffe henne når han ville. Fra hun ble 1 har han hatt overnatting annenhver helg og samvær 2 ganger i uken etter barnehage til sengetid. Vi var hos mekling da han ville ha mye mer. Men barnepsykologen anbefalte kun det han hadde og vi lagde en avtale på det. Nå vil han plutselig ha mye mer enn det anbefalte for så små. Han truer med rettsak. Nå flytter jeg 2 timer unna hjem til min hjemby som jeg varslet om for 6 mnd siden. Vi har delt foreldre ansvar da jeg skrev under med engang på dette da jeg håpet på godt samarbeid. Det har vi ikke. Vi har stor konflikt da han han aldri gir seg med maset om mer og mer. Når jeg flytter skal han få 2 netter annenhver helg. Han sier han skal ha 1 natt i uken og etter flytting ellers går han til rettsak. Det vil si at han skal hente henne i barnehagen kl 17 og ta toget hjem som tar 2 timer og 20 min. Da er han hjemme med buss etter toget ca 20-21 tiden. Hun skal sove senest 19:30 og spise i ro etter barnehagen. Han mener da at hun skal leveres i barnehagen morgen etter. Stakkars lille barn sier jeg. Han får dette aldri av en domstol. Men hva syntes dere om det forslaget for en så liten jente? Han er velkommen å ta turen ned i ukedager og ha dag samvær for å så dra hjem alene.

  SvarSlett
 64. Trenger du et presserende økonomiske kreditt lån?
  * Veldig rask og umiddelbar overføring til din bankkonto
  * Nedbetaling starter åtte måneder etter at du får penger
  bankkonto
  * Lav rente på 2%
  * Langsiktig tilbakebetaling (1-30 år) Lengde
  * Fleksible lånebetingelser og månedlig betaling
  *. Hvor lang tid tar det å finansiere? Etter innsending av lånesøknad
  Du kan forvente et foreløpig svar mindre enn 24 timer
  finansiering i 72-96 timer etter å ha mottatt den informasjonen de trenger
  fra deg.

  Kontakt legitim og lisensiert tillit selskap autorisert
  at økonomisk bistand til andre land.
  For mer informasjon og lånesøknad danne felles virksomhet, gjennom

  e-post: cashfirmarena@gmail.com

  SIR EVA DEMETER
  Generaldirektøren
  CASHFIRM

  SvarSlett
 65. Hei kjære søkeren Jeg er Mr. Stephen Brown ved navn og jeg er eieren av Trust Funds Verden lån selskapet. Til ære for mine store gjerninger, vil jeg gjerne at du skal vite at jeg gir ut all slags lån du noensinne kunne tenke på i bare en lav rente på 3%. Skynd deg nå og gjelder for din presserende lån, slik at vi vil få lån i gang. Kontakt oss i dag på: trustfunds402@yahoo.com Søk om lån i dag og få det så fort som du ønsker det. * STEPHEN BROWN *

  SvarSlett
 66. Hei, og takk for opplysende blogg!

  Jeg har noen spørsmål ifm. barnefordeling, som jeg håper du kanskje kan svare på.

  1. Hvordan vurderer man når en part som har hovedomsorgen vil flytte, mens den andre parten bor- og har alltid bodd på samme plass, ønsker å overta hovedomsorgen, for å sikre at barnet slipper miljøskiftter, og hvordan vurderer man miljøskifte kontra opprettholdelse av samværsprosent?

  2. Hvordan tolker man Barneloven §42 vedrørende flytting?
  Holder det at den parten som har hovedomsorg og vil flytte, oppgir at flytting kommer til å skje, eller er der "krav" til at motparten også får opplysninger om hvor den skal flytte, og evt om barnet må bytte skole/barnehage ?

  I mitt tilfelle varslet motpart flytting, men innenfor kommunen, og ingen endring vedr. barnehage/skole.

  Uten forvarsel fikk jeg et en dag melding fra motpart om flytting til en annen kommune, samt endring av barnhage, kun mindre enn 14 dager på forhånd. Hvordan tenker du som dommer at dette vil fortone seg i en evt. rettsak?

  3. Hvis man sender inn bevis i ved tilsvar, vil disse bli vurdert først ved evt. hovedforhandling, eller blir disse gjennomgått før saksforberedende møte, og evt brukt der ved utspørring ?  SvarSlett
  Svar
  1. Hei anonym. Du reiser flere spørsmål om flytting.
   1.
   Det er vanskelig å gi noe generelt svar om hva løsningen vil bli når den ene foreldre velger å flytte. Spørsmålet er hva som er den beste løsningen for barnet. Jeg kan vise til noen eksempler. Hvis mor velger å flytte med et barn på 2 år, og barnet åpenbart er mest knyttet til mor og har hatt begrenset samvær med far, vil det normalt være til beste for barnet å flytte sammen med mor. Hvis mor velger å flytte med et barn på 13 år, og barnet uttaler at hun helst vil bo sammen med far for å slippe å bytte vennekrets, vil det normalt være til beste for henne å få lov til å bli værende sammen med far.

   Sentrale momenter vil være barnets tilknytting til hver av foreldrene, barnets alder, barnets egen mening og selvsagt foreldrenes omsorgsevne for øvrig.

   2.
   Formålet med varslet er å gi den andre foreldren tid til å avklare hvordan samværsløsningen skal bli etter flyttingen, og om evt den andre skal kreve å få hovedomsorgen. Det er derfor naturlig at det blir opplyst hvor man skal flytte, og om flyttingen innebærer endring av skole eller barnehage.

   Hvis en foreldre utelater å varsle, kan dette tillegges vekt ved domstolens vurdering av hva som er til beste. Manglende varsel kan forstås som manglende evne til å samarbeide til det beste for barnet. Men manglende varsel vil kun være ett av flere momenter som vil være relevant.

   3.
   Dommeren vil normalt se gjennom bevisene som sendes inn i forkant av et saksforberedende møte. Det er en fordel å sende inn bevis så tidlig som mulig.

   Slett
 67. Den med daglig omsorg kan flytte hvor den vil i landet men må varsle innen 6 uker. Og bør varsle om hvilket sted barnet flytter.

  SvarSlett
 68. Det store skillet går mellom samværsklasse 2 og samværsklasse 3 (opp til 9 dager i måneden og over 9 dager i måneden), 1200-1300 kr forskjell i måneden. Vanlig samværsrett kvalifiserer til samværsklasse 3.

  Rart at mødre absolutt skal hindre fedrene vanlig samværsrett.

  SvarSlett
 69. Hei, går for tiden igjennom ett stygt samlivsbrudd med to felles barn, 2 og 4 år (ingen flere). Far har i etterkant av dette meldt meg inn til barnevernet og nå startet barnefordelingssak. Under mekling sa han blant annet at jeg fikk valget mellom å overdra den daglige omsorgen for begge barna over til han ellers skulle han saksøke meg for flere millioner (trussel han i etterkant har gjort realitet av). Min xsamboer har kommet med mange trusler og påstander, han mener vi ikke har noen barn og fordele og har rett ut sagt at jeg verken skal få barna eller deler av hus/økonomisk oppgjør. Barnefar har i stevningen som er tatt ut beskrevet meg som psykisk syk m.m. - Ser dommere og sakkyndige igjennom galskap som han nå har igangsatt? Nå skal det nevnes at bruddet ble en realitet etter fars rusproblemer og han forsøker å skyve over ansvar på alle rundt seg. Har ikke advokaten hans noen etiske retningslinjer vedr å veilede sin klient ut av galskapen? Nå skal sant sies at han er dyktig å snakke for seg og jeg er selvsagt bekymret for at de som nå skal holde våre barn sine liv i sine hender ikke skal få med seg hele bildet. Far prøver på ALLE områder å ta meg som mor og gjøre det vanskeligst og jævligst mulig. Jeg vet via min advokat at de ikke ønsker lagt frem hendelser som skaper mer ild i konflikten, men hvordan få frem helheten i hvordan far styrer på, skaper en utrygg hverdag og hele tiden skal vise makt og mor føle avmakt?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Mor til 2
   Jeg forstår ut fra det du skriver at du er i en vanskelig situasjon. Du er ikke den eneste som spør om vi dommere evner å avsløre hvordan den andre foreldre virkelig er. Dommere er dessverre ikke noen overmennesker som evner å avsløre alle, og bare vet hva som vil være den beste løsningen for disse barna. Dommeren trenger selvsagt hjelp til å forstå hva saken handler om.

   Advokater råder ofte sine parter til å modere seg for å unngå at konflikten eskalerer. Av og til er det et godt råd å dempe ordbruken. Det er likevel helt nødvendig at det snakkes høyt om viktige bekymringer man selv har om den andres omsorgsevne, eksempelvis om rusproblemer. Dommeren kan jo ikke gjette seg til at en av foreldrene har rusproblemer.

   Samtidig er det vanskelig å vite om det som blir sagt også stemmer med virkeligheten. Men hvis en av foreldrene forteller om alvorlige bekymringer vil dommeren normalt ta initiativ til å få utredet om bekymringene er reelle. Og ofte hyrer domstolen inn en psykolog som kan dra på hjemmebesøk, snakke med ulike personer som foreldrene mener har viktig informasjon osv.

   Hvis du har alvorlige bekymringer som du må ta opp, kan det være lurt å tenke gjennom hvordan man skal presentere bekymringene. I retten gjør nøkterne beskrivelser seg godt. Jeg mener ikke at man skal underdrive, du skal si ting som det er, men heller ikke utmale mer enn det er grunnlag for.

   Slett
 70. Hei,
  Lurer på om en advokat kan konkludere en sak og legge krav uten å høre med begge parter? Altså sende brev med at " slik blir det fordi du ikke svarte" og si ting som ikke stemmer som den andre mot parten har sakt?

  SvarSlett
 71. Trenger du et presserende lån eller finansiell tjeneste? Kontakt financialdepartment.online@gmail.com

  SvarSlett
 72. My name is Dennis Washington,im the owner of Dennis Washington Inc.
  Am a North Carolina-based industrialist and philanthropist who co-owns controlling interest in, a large consortium of privately held companies collectively known as the Washington Companies and, in Canada, another collection of companies known as the Seaspan Marine Corporation.

  I am a private lender lending out funds from my own company funds.
  I offer company loan,
  Home loan,
  Business loan,
  Personal loan,and
  Car loan.
  I offer loan from the range of $100,000Usd - $50,000000Usd at a low interest rate of 3%.
  I offer clients up to 10 to 20 years to pay back loan starting from the day of funding and depending on the amount of loan needed.
  Contact me via email: denniswashingtonincorporated4@gmail.com for your loan today.

  SvarSlett
 73. Hallo
  Måtte Herrens fred være med deg og din familie !!! vi er
  sertifisert, pålitelig, pålitelig, effektiv, rask og dynamisk.
  Vi gir ut langsiktig lån for 5-30 år maksimal @ 2% rente,

  For et personlig lån
  - Velg mellom $ 5000 og $ 1000,000
  - Velg mellom 1 og 30 år å payback.
  - Godta en lav april på 2%

  For en Business Loan
  - Velg mellom $ 10.000 og $ 100,000,000.00
  - Velg mellom 1 og 30 år å payback.
  - Godta en lav april på 2%

  Hvis du er interessert får tilbake oss med disse opplysningene til:
  Roberto.finance02@hotmail.com

  SvarSlett
 74. Hei.
  Trenger du personlig eller virksomhet lån uten stress og rask
  godkjenning? I så fall kan du kontakte oss slik vi nå tilbyr lån på
  prime rente. Våre lån er sikret og trygg, for mer
  informasjon og applikasjoner, kan du svare på denne e-posten.
  roberto.finance02@hotmail.com

  SvarSlett
 75. Hallo,
  Alle er så glade for å gi ut min store vitnesbyrd om hvordan jeg fikk mitt ønske om lånebeløpet fra Mr Franklin Osayande Scott lån selskapet, jeg raskt vil bruke denne anledningen til å la hele verden få vite om dette, Am Mrs Ann Maxwell fra USA, var jeg på jakt etter et lån til å starte opp min egen virksomhet i støtte fra min mann om utgiftene barna så jeg gikk på nettet søker etter lån når jeg kom over noen långivere som jukser og lurt bort min litt penger på den prosessen med tiden jeg fikk forvirret jeg vet ikke engang hva jeg skal gjøre lenger fordi lite penger jeg hadde med meg ble ført bort av de falske jævler som kaller seg ekte lån långivere, Så på en trofast dag som jeg var surfer gjennom Internett søker etter jobb jeg kom over noen vitnesbyrd kommen på forumet av en Mr Andrew Fred, og fru Monica Luis på hvordan de får sitt lån fra Mr Franklin Osayande Scott lån selskapet E-post: franklinosayandescott@gmail.com Så jeg sa til meg selv at jeg må gi dette en rettssak fordi jeg var så redd om hva de andre långivere gjorde mot meg, så jeg gikk videre tok sin personlige e-postadresse som var i disse kommentarene på forumet, så jeg kontaktet ham å informere ham om at jeg var dømt til ham av noen kunder som fikk sine lån fra hans selskap, Mr Andrew Fred, og fru Monica Luis, så da han hørte at han var veldig fornøyd med det, så han forsikret meg om at er i riktig selskap hvor jeg kan få mitt ønske lånebeløpet, De ga meg låner lånet søknadsskjema å fylle og tilbake, jeg gjorde det, gitt dem all min nødvendig informasjon handler om meg, så jeg fikk de betingelser og vilkår i deres selskap alt gikk greit uten noen forsinkelse, i ikke mindre enn 24 timer ble jeg informert om at min lån gyldig sum av € 6.000.000 er registrert og godkjent av sin utlåns styret bobestyrer, Så på at prosessen med tiden jeg var så glad da de fortalte meg at jeg skulle sende dem via bank detaljer, men jeg var litt skeptisk til å gjøre det så jeg sa Jeg har tillit til og tro for utlåner kaller Mr Franklin Osayande Scott, ga jeg dem ved bankkonto så overraskende jeg motta og varsling fra min bank at kontoen min har blitt kreditert med summen av € 6.000.000 av Mr Franklin Osayande Scott, WOW .. jeg nesten besvimte, så jeg snarest sende ham at jeg har få lånet mitt hell, så mine kjære brødre og søstre der ute fortsatt på jakt etter ekte lån selskapet jeg vil råd deg vennligst kontakte Mr Franklin Osayande Scott med samme FACEBOOK: Franklin Osayande Scott , E-mail: franklinosayandescott@gmail.com og jeg vet han vil også hjelpe deg med ditt ønske lånebeløpet greit, E dem i dag, og du vil være glad du gjorde.

  SvarSlett
 76. Oppmerksomhet,
  Søk om en rask og praktisk lån for å betale regninger, Xmas lån, boliglån, konsolidering lån og for å starte en ny bedrift eller re-finansiering av prosjekter på billigste rente på 3%. Kontakt oss i dag via: Henryclark003@gmail.com med lånebeløpet nødvendig.
  Vi er sertifisert, registrert og legitim utlåner.
  Du kan ta kontakt med oss ​​i dag hvis du er interessert i å få dette lånet, kontakt oss for mer informasjon om lånet prosessen, prosessen som lånebetingelser og hvordan lånet vil bli overført til deg. Vi trenger din haster respons hvis du er interessert.

  First Information trengte fra deg:

  Full navn: ............
  Land: ............ ...
  Stat / Provins: ...............
  Telefonnummer: ............
  Varighet: ............
  Beløpet som trengs som lån: ......... ..
  Hus Adresse / Besøksadresse: ..........
  Yrke: ............
  Månedlig Inntekt: ..........
  Sivilstatus: ......... ..
  Alder / Kjønn: ............ ..
  Lån Formål: ............ ..
  Har du søkt om et lån før? (Ja eller nei): ...


  MERK: Alle Responses skal sendes til:
  HENRYCLARK003@GMAIL.COM
  for rask
  behandling.
  Takk.

  C.E.O / Henry Clark.

  SvarSlett
 77. Greetings to you by ADIA.

  We are a France-Paris based investment company known as Avit
  Development Investment Authority working on expanding its portfolio
  globally and financing projects.

  We would be happy to fund and invest with you in any profitable
  project if you have any viable project we can finance by making mutual
  investment with you. If you are interested, kindly contact us
  on:avitinvestmentauthority2@gmail.com for more details.

  Looking forward hearing from you soonest.

  Yours truly,
  Mrs Kristina Anderson
  (Personal Assistant)
  Avit Development Investment Authority(ADIA)
  501 Avenue Montaigne,75008 Paris-France
  Paris-France.Avit Development Investment Authority (ADIA)

  SvarSlett
 78. Hei
  Jeg har et 9 år gammelt barn med min ex. Vi gikk fra hverandre da barnet var 2 år. Barnefar har reist mye i jobben og fulgt sin karriere, og har aldri hatt interesse for samvær utover "vanlig" samværsordning, før nå.... Nå har jeg fått ny mann og barnefar truet til stadighet med 50/50 ordning, uten å gjøre noe med det. Jeg kontaktet megler for å få slutt på stresset. For de fleste høres tilfellet ukomplisert ut, men det store problemet er at barnefar har karaktertrekk som gjør det vanskelig for folk å gjennomskue. Han er sjarmerende, god å prate for seg, klarer alltid å vri ting til sin fordel. Han er kalkulerende, smart, trår ikke feil, har en plettfri fasade og fremstår som veldig hyggelig, livlig, skøyeraktig og "perfekt". Bak fasaden, er han kontrollerende, utøver psykisk makt med barnet som sitt beste maktmiddel. Han vet at min omsorg for barnet er så stort at han nesten kan gjøre hva han vil, fordi jeg ikke ønsker barnet skal oppleve konflikt eller drakamp mellom foreldrene. Han holder igjen barnet og gjør det han kan for å stikke kjepper i hjulene på mitt liv. Jeg opplever at han allerede har greid å overbevise megler til sin fordel. Jeg føler meg maktesløs i en situasjon der jeg frykter vårt barn vil kunne komme negativt ut av situasjonen. Nå har han fokus på å "vinne". Hvordan skal rettsvesnet kunne gjennomskue en person som man bare treffer overfladisk. Hvor står barn og mor i en sånn situasjon? Er det noe hjelp å få?
  Mvh bekymret og redd mor

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei anonym
   Saker etter barneloven er prioriterte saker for domstolen. Barnets beste er det førende for alt domstolen foretar seg i disse sakene.

   Der er ikke mulig for meg å uttale meg om saken din spesielt. Hvis saken kommer til domstolen, vil det normalt bli oppnevnt en sakkyndig som bistår dommeren. Generelt er det viktig at foreldre forteller åpent om sine bekymringer for barnet, og da også bekymringer som gjelder den andre forelderen. Av og til opplever jeg at foreldre tier om sine bekymringer fordi de vil unngå konflikt. Noen ganger er det riktig å overse små uenigheter om eksempelvis oppdragelsesstil, men hvis man er virkelig bekymret må bekymringen løftes frem.

   Hva som er riktig i din sak vet jeg ikke. Jeg håper dere finner ut av det.

   Slett
 79. God dag Sir / Madam,

  Dette er Central Trust Micro Financial Service Internasjonal ... Vi er en anerkjent, legitim og registrert selskap. Godkjent av Det forente kongerike (UK) og Sør-Afrika regjeringen for å hjelpe folk med lån økonomisk bistand lokale og internasjonale på denne perioden av året 2015, Vi er også en del av finansieringsselskap og penger rende fast. Vi hjelper i å oppmuntre og fungere som tilrettelegger for å redusere dine økonomiske påkjenninger på en svært oppmuntrende pris Vi tilbyr også internasjonale arbeidsplasser muligheter for alle jobber seeker. Vi gir ut lån til enkeltpersoner og cor-operere kroppen har behov for økonomisk bistand ved de praktisk med en rimelig rente på 4,9% Har du en dårlig kreditt eller er du i behov av penger til å betale regninger? hvis du er desperat behov for vår hjelp så må du lese nøye selskapets lån søknadsskjema som er vedlagt denne meldingen og deretter fylle ut og komme tilbake til oss hvis du tilfredsstille med det, slik at vi kan fortsette på transaksjonen. Vi venter for rask respons.

  Utførte tjenester inkluderer:

  Refinansiere lån
  Oppussing lån
  Inventor lån
  Xmas Loan
  Lønn Advance Loan
  Asset Finance Loan
  Lånekasse for utdanning
  Child Support Loan
  Bilen lån
  Gjeld konsolidering
  Line of Credit
  Second Mortgage
  Virksomheten lån
  Personlige lån
  Internasjonale lån
  Best sikret lån
  Cash Loan
  Lave kostnader Loan
  Internett Loan
  Billig lån rente
  Livsstil Loan
  Joint Loan
  Equity Loan
  Små lån
  Direkte Loan
  Finance Loan Money
  Hjem Eier Loan
  Banklån

  Uansett økonomiske kravet er, vil et lån fra Central Trust Micro Financial Tjenesten alltid hjelpe. Ingen sosial sikkerhet og ingen kredittsjekk, 100% garantert. Vi ser frem til å tillate oss å stå til tjeneste for deg. Vennlig hilsen avvente Vi Hurtig Respond. Central Trust er en trading stil av Central Trust Micro Financial Limited. Central Trust Limited Adresse: Cassiobury House, 11-19 Station Road, Watford, Hertfordshire, WD17 1AP. Registrert kontor: St Crispin hus, Duke Street, Adresse No: 16 Fielding Way 16 Fielding Way, East London, Eastern Cape, (Sør-Afrika) SA registrert Office: St Crispin hus, Norwich, Norfolk, NR3 1PD. Registrert i England: 07020381, organisasjonsnummer 765353512 autorisert og regulert av Financial Conduct Authority under nummer 631303, bør du vennligst ta kontakt med oss ​​via vår e-postadresse: Info.Centraltrust.co.uk.za@financier.com eller Centraltrustmicro-finance.uk.za@outlook.com, venter vi din påvirkes til å hjelpe deg med å løse dine økonomiske problemer ....

  SvarSlett
 80. Hei alle sammen,
  du trenger et presserende lån?
  Du trenger et lån prosjekt?
  Kjøpe et hus eller en bil?.
  Lån for å betale gjeld?
  "Investment Loan" tilbud
  Du har noen økonomiske problemer?
  Du har blitt avvist av banker og lurt av svindlere?
  vi er her for å gjøre problemet en saga blott !!
  E-post oss umiddelbart, garanterer vi rask behandling innen 24 timer og vi gir lån til en rente på 2%.

  Vi tilbyr lån fra 2000-900000 euro og Betaling Term (1-30 år) for gjenværende tid.
  Kontakt: leonafrederickloan@gmail.com
            meridian.bank.mail@gmail.com

  Takk for at du valgte oss ...

  SvarSlett
 81. God dag, jeg er en Mrs Titcomb Brown registrert med registreringsnummer (Z8738456) og privat pengene utlåner. Vi gir ut lån for å hjelpe folk, bedrifter som trenger å oppdatere sin økonomiske status over hele verden, med svært Minimal årlige renter så lav som 2% innen 1 år til 30 år gjenværende varighet periode til alle deler av verden. Vi gir ut lån innenfor området på 5000 euro til € 100 millioner i alt valuta. Våre lån er godt forsikret, for maksimal sikkerhet er vår prioritet. Interessert person bør kontakte oss via e-post: (amigoloancompany1@yahoo.co.za)

  NAVN: Mr Titcomb Brown
  Registreringsnummer:: Z8738456
  TEL: +27784873589
  E-POST: amigoloancompany1@yahoo.co.za
  Kan du svare på kun denne e-posten: amigoloancompany1@yahoo.co.za

  SvarSlett
 82. Jeg lurer litt på hvordan du personlig ser på utnevnt psykologs utalelser? Hvor mye vekt legger man på uttalelsene?

  Grunnen til at jeg spør er fordi min kjæreste nettopp har vært i retten (uformelt) pga barnefordeling. Selv om psykologen på det sterkeste anbefalte at far skulle få 100% rett og omsorg, så ville retten helst ha en annen fordeling hvor mor skulle spille en større rolle.
  Jeg personlig er bekymret for barnas mentale og fysiske helse og mistenker at mor lider av den sykdommen som gjør at hun trives under oppmerksomheten hun får ang barns sykdom. Barna er alltid alvorlig syke hos henne, mens hos oss finner vi intet galt.

  SvarSlett
 83. Good Day Sir / Madam:
  Å få en legitim lån har alltid vært et stort problem For mennesker
  som har økonomiske problem og trenger løsning på det. Spørsmålet om
  kreditt og sikkerhet er noe som kundene er alltid bekymret
  om når søker et lån fra en legitim utlåner. Våre tjenester
  Ta med følgende:
  gjeld konsolidering
  Second Mortgage
  virksomheten lån
  personlige lån
  Internasjonale lån
  familie lån
  For ytterligere opplysninger å gå om å anskaffe et lån kontakt oss,
  Vennligst svare umiddelbart til denne e-posten: davidpetersonloanfirm1@outlook.com
  Vær oppmerksom på at lånet er gitt ut i 2% rente, ber vi får
  tilbake til oss nå hvis interessert.

  Navn: David Peterson
  E-postadresse: davidpetersonloanfirm1@outlook.com

  SvarSlett
 84. God dag Lånesøkere

  Jeg er her for å fortelle deg at jeg gir ut lån fra 500 dollar til 45 millioner dollar, og til en lav rente på 3%.

  Jeg er en veloppdragen mann, så bare seriøse søkere må søke om dette lånet.

  Om lånet, jeg gir ut alle typer lån du kan ønske, så gjelder i dag og smake et godt levebrød. Også har vi ikke tid til å svindle kunder fordi vi er godt trente folk, og vi tankene vår virksomhet svært godt.

  Gjelde fra oss i dag gjennom vår e-post slik at vi kan ivareta deg raskt.
  Kontakt oss nå på philloanfirm2@yahoo.com for mye bedre detaljer om lånet ditt.

  Jeg håper din rask respons
  Phil Howardson

  SvarSlett
 85. Hei.Jeg har ei 50/50 ordning. Det er svært vanskelig for sønnen min som har blitt utagerende mot meg. Det førte til en hendelsen med samboer min som ikke lot han å trakassere meg.Etter den hendelsen har barnefar bestemt å holde sønnen våres for seg selv. Jeg har ikke sett ungen min siden oktober. Vet ikke helt hvordan skal jeg sønnen min tilbake? Han er manipulert av faren sin og ikke vil ha kontakt med meg. Er det slikt at får han bli fast boende hos faren sin uten mitt samvær ? Hvor får jeg hjelp. Har vært i Familiekontoret og BV. Alle sender meg til retten....

  SvarSlett

 86. Takk til stor DR solfylte FOR løse mine problemer hans EMAIL er (at drsunnydsolution1@gmail.com

  mitt navn er Miss Fatima, jeg var gift med min mann for 5 år vi levde lykkelig sammen for dette år og ikke før han reiste til Australia for en forretningsreise hvor han møtte denne jenta siden han hater meg og ungene og elsker henne bare. så da mannen min kom tilbake fra turen han sa han ikke ønsker å se meg og mine barn igjen så han drev oss ut av huset og han nå gå til Australia for å se at andre kvinne. så jeg og barna mine var nå så frustrert jeg bodde bare med mamma og jeg var ikke behandle bra fordi min mor ble gift med en annen mann etter at min far døde så mannen hun ble gift med ikke var behandler henne godt, jeg og mine barn var så forvirre og jeg søker etter en måte å få min mann hjemme fordi jeg elsker og verne ham så mye , så en dag da jeg var surfer på datamaskinen min så jeg et vitnesbyrd om denne spell kast DR Sunny, vitnesbyrd delt på Internett av en dame og imponere meg så mye jeg tenker også på prøve. Ved første jeg var redd, men når jeg tenker på hva meg og barna mine passerer så jeg kontaktet ham og han fortalte meg å bli sinnsro i bare 24 timer at min mann skal komme tilbake til meg og til min beste overraskelse fikk jeg en telefon fra min mann på den andre dagen ber barna jeg ringte DR Sunny og han sa dine problemer er løst mitt barn. så dette var hvordan jeg får min familie tilbake etter en lang stress brems av en onde Frue så med alt dette hjelp fra DR Sunny, Jeg vil at du på dette forumet til å bli med meg å si en stor takk til DR Sunny og jeg vil også råd for en slik eller lignende problemer, eller noen form for problemer bør også kontakte ham hans epost er) han er løsningen på alle dine problemer og problemstillinger i livet (drsunnydsolution1@gmail.com). igjen er hans email adresse (. drsunnydsolution1@gmail.com)

  HAN ER SPESIALISTER PÅ DEN FØLGENDE SPELL.

  (1) Hvis du vil ex tilbake.

  (2) Hvis du har alltid vonde drømmer.

  (3) dersom du fremmes på kontoret.

  (4) Hvis du vil kvinner/menn løpe etter deg.

  (5) Hvis du ønsker et barn.

  (6) Hvis du ønsker å bli rik.

  (7) Hvis du vil binde din mann/kone å bli din alltid.

  (8) Hvis du trenger økonomisk støtte.

  (9) hvordan du blitt lurt og du vil gjenopprette du tapt penger.

  (10) Hvis du vil stoppe skilsmisse ditt.

  (11) Hvis du vil skille din mann.

  (12) Hvis du ønsker å få innvilget.

  (13) graviditet stave å bli gravid baby

  (14) garanti du vinne problematisk rettssaker & skilsmisse uansett hvordan hva scenen

  (15) stopp din ekteskap eller forhold fra bryte fra hverandre.

  (16) Hvis du har noen sykdom som (H I V), (kreft) eller en sykdom.

  (17) Hvis du trenger bønner for utfrielse for barnet eller deg selv.

  Kontroller igjen du kontakte ham hvis du har problem han vil hjelpe deg. hans email adresse er (. drsunnydsolution1@gmail.com) kontakt ham umiddelbart... kalle meg antallet på +2348077620669

  SvarSlett
 87. Visste du trenger et presserende økonomisk hjelp? Visste du trenger et lån? vi er gitt ut lån til en lav rente. Send oss via: biruteloanfirm12@gmail.com. Du kan også kontakte oss via: facebook: https://web.facebook.com/profile.php?id=100010758061456
  Mr Birute Basanavicene.


  SvarSlett
 88. Visste du trenger et presserende økonomisk hjelp? Visste du trenger et lån? vi er gitt ut lån til en lav rente. Send oss via: biruteloanfirm12@gmail.com. Du kan også kontakte oss via: facebook: https://web.facebook.com/profile.php?id=100010758061456
  Mr Birute Basanavicene.


  SvarSlett

 89. Takk til stor DR solfylte FOR løse mine problemer hans EMAIL er (at drsunnydsolution1@gmail.com

  mitt navn er Miss Fatima, jeg var gift med min mann for 5 år vi levde lykkelig sammen for dette år og ikke før han reiste til Australia for en forretningsreise hvor han møtte denne jenta siden han hater meg og ungene og elsker henne bare. så da mannen min kom tilbake fra turen han sa han ikke ønsker å se meg og mine barn igjen så han drev oss ut av huset og han nå gå til Australia for å se at andre kvinne. så jeg og barna mine var nå så frustrert jeg bodde bare med mamma og jeg var ikke behandle bra fordi min mor ble gift med en annen mann etter at min far døde så mannen hun ble gift med ikke var behandler henne godt, jeg og mine barn var så forvirre og jeg søker etter en måte å få min mann hjemme fordi jeg elsker og verne ham så mye , så en dag da jeg var surfer på datamaskinen min så jeg et vitnesbyrd om denne spell kast DR Sunny, vitnesbyrd delt på Internett av en dame og imponere meg så mye jeg tenker også på prøve. Ved første jeg var redd, men når jeg tenker på hva meg og barna mine passerer så jeg kontaktet ham og han fortalte meg å bli sinnsro i bare 24 timer at min mann skal komme tilbake til meg og til min beste overraskelse fikk jeg en telefon fra min mann på den andre dagen ber barna jeg ringte DR Sunny og han sa dine problemer er løst mitt barn. så dette var hvordan jeg får min familie tilbake etter en lang stress brems av en onde Frue så med alt dette hjelp fra DR Sunny, Jeg vil at du på dette forumet til å bli med meg å si en stor takk til DR Sunny og jeg vil også råd for en slik eller lignende problemer, eller noen form for problemer bør også kontakte ham hans epost er) han er løsningen på alle dine problemer og problemstillinger i livet (drsunnydsolution1@gmail.com). igjen er hans email adresse (. drsunnydsolution1@gmail.com)

  HAN ER SPESIALISTER PÅ DEN FØLGENDE SPELL.

  (1) Hvis du vil ex tilbake.

  (2) Hvis du har alltid vonde drømmer.

  (3) dersom du fremmes på kontoret.

  (4) Hvis du vil kvinner/menn løpe etter deg.

  (5) Hvis du ønsker et barn.

  (6) Hvis du ønsker å bli rik.

  (7) Hvis du vil binde din mann/kone å bli din alltid.

  (8) Hvis du trenger økonomisk støtte.

  (9) hvordan du blitt lurt og du vil gjenopprette du tapt penger.

  (10) Hvis du vil stoppe skilsmisse ditt.

  (11) Hvis du vil skille din mann.

  (12) Hvis du ønsker å få innvilget.

  (13) graviditet stave å bli gravid baby

  (14) garanti du vinne problematisk rettssaker & skilsmisse uansett hvordan hva scenen

  (15) stopp din ekteskap eller forhold fra bryte fra hverandre.

  (16) Hvis du har noen sykdom som (H I V), (kreft) eller en sykdom.

  (17) Hvis du trenger bønner for utfrielse for barnet eller deg selv.

  Kontroller igjen du kontakte ham hvis du har problem han vil hjelpe deg. hans email adresse er (. drsunnydsolution1@gmail.com) kontakt ham umiddelbart... kalle meg antallet på +2348077620669

  SvarSlett
 90. Trenger Har du et presserende lån for å løse den økonomiske problem, og også til å starte opp virksomheten eller å øke forretningsfasiliteter? hvis ja kontakte oss via e-post: greatuniversalloancompany1@gmail.com

  SvarSlett
 91. Hallo

  Vi er kristen organisasjon dannet for å hjelpe mennesker i behov av hjelper, for eksempel økonomiske help.So hvis du går gjennom økonomiske problemer eller er du i noen økonomisk rot, og du trenger midler til å starte opp din egen virksomhet, eller du trenger lån for å bosette din gjeld eller betale dine regninger, starte en hyggelig forretning, eller du finner det vanskelig å skaffe kapital lån fra lokale banker, kontakt oss i dag via e-post mrsroseberrrywilkinsfunds.usa@gmail.com for bibelen sier "" Luke 11:10 alle som ber, han får; han som leter, han finner; og den som banker på, vil døren bli åpnet ".Så ikke la disse muligheten gå forbi deg fordi Jesus er den samme i går, i dag og for alltid more.Please disse er for seriøse tenkende og gud frykter People.

  Ditt navn:
  KJØNN;
  ALDER;
  Land
  Lånebeløp:
  Lån Varighet:
  FORMÅL MED LÅNE;
  Dine månedlige inntekter;
  Gyldig mobiltelefonnummer:

  Takk for din forståelse til kontakten som vi venter

  hilsen
  Ledelse
  E-post: mrsroseberrrywilkinsfunds.usa@gmail.com

  SvarSlett
 92. Velkommen Apply for rask og enkel lån for å betale regninger og til å starte et nytt liv, for å finansiere prosjektene dine på en billig rente på 2%. Kontakt oss i dag via e-post: davidpetersonloanfirm1@outlook.com. Jeg er en sertifisert, registrert og lovlig lender.You kan kontakte meg i dag hvis du er interessert i å få dette lånet, kontakt meg for mer informasjon om lånet prosessen både i form av kreditt og vilkår og hvordan lånet vil bli overført til deg . Jeg trenger din haster respons hvis du er interessert i det. MERK: Alle svar skal sendes til: davidpetersonloanfirm1@outlook.com for rask behandling. Takk, Mr. David Peterson

  SvarSlett
 93. Hallo

  Vi er kristen organisasjon dannet for å hjelpe mennesker i behov av hjelper, for eksempel økonomiske help.So hvis du går gjennom økonomiske problemer eller er du i noen økonomisk rot, og du trenger midler til å starte opp din egen virksomhet, eller du trenger lån for å bosette din gjeld eller betale dine regninger, starte en hyggelig forretning, eller du finner det vanskelig å skaffe kapital lån fra lokale banker, kontakt oss i dag via e-post mrsroseberrrywilkinsfunds.usa@gmail.com for bibelen sier "" Luke 11:10 alle som ber, han får; han som leter, han finner; og den som banker på, vil døren bli åpnet ".Så ikke la disse muligheten gå forbi deg fordi Jesus er den samme i går, i dag og for alltid more.Please disse er for seriøse tenkende og gud frykter People.

  Ditt navn:
  KJØNN;
  ALDER;
  Land
  Lånebeløp:
  Lån Varighet:
  FORMÅL MED LÅNE;
  Dine månedlige inntekter;
  Gyldig mobiltelefonnummer:

  Takk for din forståelse til kontakten som vi venter

  hilsen
  Ledelse
  E-post: mrsroseberrrywilkinsfunds.usa@gmail.com

  SvarSlett
 94. Hei Sir / Madam,
  Hvis du trenger presserende arbeid for å etablere kreditt, eller du trenger et lån for å betale ned gjeld, trenger du en refinansiere lån? Trenger du kreditt for å kjøpe en bil eller et hus? Ja, hvis du bekymre deg nå, kan vi tilby alle typer lån uten kredittsjekk med en god rente !!! Kontakt oss i dag via e-post. (sterlingunicornfunds@gmail.com)

  SvarSlett
 95. Lån !! Lån !! Lån !! Er det noen her ute som fortsatt sliter med å få et lån? Er du i behov av et lån eller annen grunn, og du vet ikke hvor du skal få billig og pålitelig lån, er hjelpen endelig her som vi tilbyr billige lån til en lav rente på kun 2%. Interesserte låntakere er å kontakte oss via e-post på (Freemanloanfinance@gmail.com) og få lån i dag.

  SvarSlett
 96. Hallo

  Vi er kristen organisasjon dannet for å hjelpe mennesker i behov av hjelper, for eksempel økonomiske help.So hvis du går gjennom økonomiske problemer eller er du i noen økonomisk rot, og du trenger midler til å starte opp din egen virksomhet, eller du trenger lån for å bosette din gjeld eller betale dine regninger, starte en hyggelig forretning, eller du finner det vanskelig å skaffe kapital lån fra lokale banker, kontakt oss i dag via e-post mrsroseberrrywilkinsfunds.usa@gmail.com for bibelen sier "" Luke 11:10 alle som ber, han får; han som leter, han finner; og den som banker på, vil døren bli åpnet ".Så ikke la disse muligheten gå forbi deg fordi Jesus er den samme i går, i dag og for alltid more.Please disse er for seriøse tenkende og gud frykter People.

  Ditt navn:
  KJØNN;
  ALDER;
  Land
  Lånebeløp:
  Lån Varighet:
  FORMÅL MED LÅNE;
  Dine månedlige inntekter;
  Gyldig mobiltelefonnummer:

  Takk for din forståelse til kontakten som vi venter

  hilsen
  Ledelse
  E-post: mrsroseberrrywilkinsfunds.usa@gmail.com

  SvarSlett
 97. Mitt navn er Allyson er fra Texas, USA. Jeg gir dette vitnesbyrdet fordi noen der ute kan ha lignende problem Min mann tror ikke polygami er galt. Han har vært vitne til en annen jente i omtrent fire måneder nå. Jeg fortalte ham at han trenger å stoppe, men han sier han er forelsket i henne. De har snakket om å være sammen "for alltid", og til slutt henne flytte inn hos oss. Min mann elsker meg fortsatt. Han beklager å komme inn i dette i første omgang, men er ikke villig til å bare slå opp med henne. Han sier at hvis de så bryte opp deretter din vil bli misforståelser og han vil ikke forfølge et annet forhold selv med meg. Så jeg gjorde noen undersøkelser på internett og også søke hjelp, og jeg kom over et vitnesbyrd gjort av en dame som heter Ibolo og jeg kontaktet samme spell caster som hjalp henne (theangelsofsolution@gmail.com) og han fortalte meg alt jeg bør gjøre, og etter at jeg gjorde alt han forsikret meg om at jeg vil få min hjelp i 3 dager .. Overraskende min mann kom hjem og ble enige om å breakup med henne, og han virkelig gjorde det hele kom som en overraskelse til meg etter alt han kom til meg kneler og ber meg om å tilgi ham at han aldri visste hva som kom opp på ham som gjorde ham til å tenke på å elske den andre elskerinne. Alt takket være Dr Ogbe Jeg ber om at Gud vil fortsette å bruke deg til å hjelpe mennesker som trenger din hjelp. Venner ikke dø i stille fordi noen liker Dr Ogbe har en løsning på alle problemer .. Nå er lever lykkelig med min familie. Hvis du går gjennom harde livet, og du trenger hjelp til problemer som:

  (1) Hvis du vil ha din ex tilbake
  (2) Hvis du alltid har dårlige drømmer.
  (3) Du ønsker å bli forfremmet på kontoret.
  (4) Hvis du vil ha et barn.
  (5) Herbal omsorg
  (6) Du ønsker å være rik.
  (7) Du ønsker å knytte din mann / kone å være din for alltid.
  (8) Hvis du trenger økonomisk bistand.
  (9) La folk adlyde dine ord og gjør ditt ønske
  (10) Sak løse E.T.C

  Kontakte ham igjen via (theangelsofsolution@gmail.com) ..

  SvarSlett
 98. Det Dr.SUNNY du kan sende ham hvis du trenger hjelp i deres forhold drsunnydsolution1@gmail.com
  Jeg lover at dine problemer er løst umiddelbart. Etter å ha vært i forhold med ham i syv år, forlot han meg, jeg gjorde alt Kan jeg hente ham tilbake igjen, men alt forgjeves. Ville for den kjærligheten jeg føler for ham, ba han, men han nektet å jeg forklarte problemet mitt til noen på nettet, og hun foreslo at jeg burde heller sendt en spellcaster som kunne hjelpe meg å få ham en spell tilbake, men jeg er fyren som aldri trodde på magi, hadde han ikke annet valg enn å prøve det, sendte trinse, sa ikke noe problem alt vil bli bra i løpet av tre dager, eksen min tilbake til meg innen tre dager, spell ble kastet og overraskende, på den andre dagen det var rundt 04:00. Min ex ringte meg, jeg ble så overrasket, svarte han samtale og alt han sa var at han var så lei meg for alt som har skjedd, ville jeg, som jeg elsker så mye. Jeg var så glad, overrasket. Siden da jeg gjorde et løfte om at alle vil vite De har aldri et forhold problem, som jeg vil referere til spell pitcher for å få hjelp. Enhver person kan trenge hjelp av trinsen, hans e-post drsunnydsolution1@gmail.com eller legge meg på whatsapp 2348077620669

  Han har også gjort mange spell-lignende,
  (1) du ønsker din ex tilbake.
  (2) Du har alltid mareritt.
  (3) For å bli forfremmet på sitt kontor
  (4) Er du et barn.
  (5) Lyst til å bli rik.
  (6) ønsker å holde din mann / kone å være bare din for alltid.
  (7) behovet for økonomisk bistand.
  8) Vil du være i kontroll av at ekteskapet
  9) Ønsker du å bli tiltrukket av mennesker
  10) barnløshet
  11) Trenger du en mann / kone
  13) Hvordan du kan vinne lotteriet
  14) PROMOTION SPELL
  15) BESKYTTELSE SPELL
  16) SPELL AV FORRETNINGS
  17) SPELL BARMHJERTIGHETSGERNINGER
  18) kur for noen sykdom / H.I.V.
  Kontakt ham i dag på: drsunnydsolution1@gmail.com

  SvarSlett
 99. Det Dr.SUNNY du kan sende ham hvis du trenger hjelp i deres forhold drsunnydsolution1@gmail.com
  Jeg lover at dine problemer er løst umiddelbart. Etter å ha vært i forhold med ham i syv år, forlot han meg, jeg gjorde alt Kan jeg hente ham tilbake igjen, men alt forgjeves. Ville for den kjærligheten jeg føler for ham, ba han, men han nektet å jeg forklarte problemet mitt til noen på nettet, og hun foreslo at jeg burde heller sendt en spellcaster som kunne hjelpe meg å få ham en spell tilbake, men jeg er fyren som aldri trodde på magi, hadde han ikke annet valg enn å prøve det, sendte trinse, sa ikke noe problem alt vil bli bra i løpet av tre dager, eksen min tilbake til meg innen tre dager, spell ble kastet og overraskende, på den andre dagen det var rundt 04:00. Min ex ringte meg, jeg ble så overrasket, svarte han samtale og alt han sa var at han var så lei meg for alt som har skjedd, ville jeg, som jeg elsker så mye. Jeg var så glad, overrasket. Siden da jeg gjorde et løfte om at alle vil vite De har aldri et forhold problem, som jeg vil referere til spell pitcher for å få hjelp. Enhver person kan trenge hjelp av trinsen, hans e-post drsunnydsolution1@gmail.com eller legge meg på whatsapp 2348077620669

  Han har også gjort mange spell-lignende,
  (1) du ønsker din ex tilbake.
  (2) Du har alltid mareritt.
  (3) For å bli forfremmet på sitt kontor
  (4) Er du et barn.
  (5) Lyst til å bli rik.
  (6) ønsker å holde din mann / kone å være bare din for alltid.
  (7) behovet for økonomisk bistand.
  8) Vil du være i kontroll av at ekteskapet
  9) Ønsker du å bli tiltrukket av mennesker
  10) barnløshet
  11) Trenger du en mann / kone
  13) Hvordan du kan vinne lotteriet
  14) PROMOTION SPELL
  15) BESKYTTELSE SPELL
  16) SPELL AV FORRETNINGS
  17) SPELL BARMHJERTIGHETSGERNINGER
  18) kur for noen sykdom / H.I.V.
  Kontakt ham i dag på: drsunnydsolution1@gmail.com

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, jeg er Sheryln Coleman jeg er den mest lykkeligste personen på jorden, etter 6 måneder med tristhet og sorg uten å være sammen med den jeg elsker, jeg prøvde alt min mulig best å sørge for at jeg gjør min kjæreste lykkelig, men det aldri synes å fungere bra det var som jeg gjør alt forgjeves, men alle takket går til Dr Ogundu for å komme til å endre alle mine bekymringer og sorg til glede. jeg visste den store mannen når jeg leser noen fantastiske vitnesbyrd om Dr Ogundu hvordan han har hjulpet mange mennesker på sine samlivsproblemer Jeg leste et magasin når jeg så gode vitnemål, samt min knipe da jeg bestemte meg for ikke å kaste bort tid fordi jeg har savnet min kjæreste så mye jeg bestemte meg for å kontakte ham og dele alle mine problem med ham som han fortalte meg ikke å bekymre deg for at han forsikret meg om at innen 48 timer alt ville bli sortert ut jeg trodde Dr Ogundu så mye på grunn av hvordan han har vært å hjelpe mange mennesker, min kjæreste som forlot meg for god plutselig svarte min tekst og mine samtaler og ba meg om å tilgi ham at jeg var så glad jeg er så takknemlig til Dr Ogundu for det han har gjort for meg, og jeg lover å vitne hans godhet hele mitt liv. Hvis du er det passerer det samme problemet eller noen typer problem kontakt denne store mannen på hans e-postadresse: drogunduspellcaster@gmail.com
   1. Bli din kjæreste eller mann tilbake
   2. Penger spell / lykke spell
   3. Prosperity spell
   4. Beskyttelse staver
   5. Skaff deg en jobb spell
   6. Promotion staver
   7. Få pengene tilbake
   8. Freedom staver
   9. Kjærlighet spell
   10. Avenging spell
   11. Lottery spell

   Slett
 100. Jeg ble knust da min kjæreste på tre år igjen å være sammen med en annen kvinne. Jeg gråt og gråt hver dag, før det ble så ille at jeg nådde ut til Internett for å få hjelp. Jeg kastet bort så mye tid og krefter på å prøve å få det tilbake før jeg traff på the real thing. Og det er hennes siste magi. Du var forskjellig fra resten - du er diamant i grov. Takk fra bunnen av min sjel! Jeg er veldig glad. Jeg håper Gud velsigner deg, så du må hjelpe meg å få min kjærlighet tilbake, for å besøke ham i (thebrotherhoodtemple@gmail.com) kan være til stor hjelp for dere alle.

  I was crushed when my lover of three years left to be with another woman. I cried and sobbed every day, until it got so bad that I reached out to the Internet for help. I wasted so much time and effort trying to get it back until I hit on the real thing. And it is her final magic. You were different from the rest - you are the diamond in the rough. Thank you from the bottom of my soul! I am extremely happy. I hope God blesses you, as you have to help me get my love back, to visit him in (thebrotherhoodtemple@gmail.com) can be of great help to all of you.

  SvarSlett


 101. Er du en bedrift mann eller kvinne? Trenger du penger til å starte din egen
  virksomhet? Trenger du lån for å betale din gjeld eller betale dine regninger
  eller starte en hyggelig bedrift? Trenger du penger til prosjektet? Vi tilbyr
  sikret lån av noe beløp og hvor som helst i verden (enkeltpersoner ,
  virksomheter, eiendom og juridiske personer) i vår rente på 2%
  utmerket. For søknad svarene og sende mer informasjon til
  følgende e-postadresse: (barryhamiltonfunds@gmail.com eller barryhamiltonfunds@yahoo.com)

  SvarSlett
 102. TAKK TIL STOR theangledsolution for å løse problemene mine sin e-IS (theangledsolution@gmail.com
  mitt navn er Miss Lydia, jeg var gift med min mann i 5 år var vi leve lykkelig sammen for årets og ikke før han reiste til {UK} for en forretningsreise der han møtte denne jenta, og siden da han hater meg og barna og elsker bare henne. så når min mann kom tilbake fra turen sa han at han ikke ønsker å se meg og barna mine igjen, så han kjørte oss ut av huset og han ble nå kommer til U K for å se at andre kvinnen. så jeg og mine barn var nå så frustrert, og jeg var bare bor med mamma og jeg var ikke behandle bra fordi min mor giftet seg med en annen mann etter at min far døde så mannen hun giftet seg med ikke var å behandle henne godt, jeg og mine barn var så forvirre og jeg var på jakt etter en måte å få min mann tilbake hjem fordi jeg elsker og verne ham så mye, så en dag da jeg var bla på min datamaskin jeg så et vitnesbyrd om dette spell caster theangle løsning, vitnesbyrd delt på internett av en dame, og det imponerer meg så mye jeg også tenke på å gi det et forsøk. I begynnelsen var jeg redd, men når jeg tenker på hva jeg og mine barn er passerer gjennom så jeg kontaktet ham, og han fortalte meg å holde deg rolig i bare 24 timer som min mann skal komme tilbake til meg og til min beste overraskelsen jeg fikk en telefon fra min mann på den andre dagen å spørre etter barna og jeg ringte theangle løsning, og han sa dine problemer er løst mitt barn. så dette var hvordan jeg får min familie tilbake etter en lang stress bremse opp av en ond dame så med all denne hjelpen fra {theangle løsningen}, jeg ønsker dere alle på dette forumet til å bli med meg å si en stor takk til theangle løsning og jeg vil også råd for noen i slike eller lignende problemer eller noen form for problemer bør også kontakte ham hans e-post er (theangledsolution@gmail.com) han er løsningen på alle dine problemer og predicaments i livet. nok en gang hans e-postadresse er (theangledsolution@gmail.com) du kan kalle ham 2349030731985

  HAN ER spesialister på FØLGENDE SPELL.

  (1) Hvis du vil ha din ex tilbake.

  (2) Hvis du alltid har dårlige drømmer.

  (3) Hvis du ønsker å bli forfremmet på kontoret.

  (4) Hvis du ønsker kvinner / menn til å løpe etter deg.

  (5) Hvis du vil ha et barn.

  (6) Hvis du ønsker å bli rik.

  (7) Hvis du ønsker å knytte din mann / kone å være din for alltid.

  (8) Hvis du trenger økonomisk bistand.

  (9) Hvordan du blitt lurt, og du vil gjenopprette du tapt penger.

  (10) Hvis du ønsker å stoppe din skilsmisse.

  (11) hvis du ønsker å skille seg fra mannen din.

  (12) hvis du ønsker dine ønsker å bli innvilget.

  (13) Graviditet stave å bli gravid babyen

  (14) garanterer at du vinne urovekkende rettssaker og skilsmisse uansett hvor hvilket stadium

  (15) Stopp ekteskapet eller forholdet fra å bryte fra hverandre.

  (16) hvis du har noen sykdom som (H I V), (KREFT) eller noen sykdom.

  (17) Hvis du trenger forbønn for befrielse for barnet ditt eller deg selv.

  nok en gang sørg for at du kontakte ham hvis du har noen problemer han vil hjelpe deg. hans e-postadresse er (theangledsolution@gmail.com) umiddelbart kontakte ham .... ringe nummeret mitt på 2349030731985

  SvarSlett
 103. Hallo

  Vi er kristen organisasjon dannet for å hjelpe folk i behov av hjelper, for eksempel økonomiske help.So hvis du går gjennom økonomiske problemer eller er du i noen økonomisk rot, og du trenger midler til å starte opp din egen virksomhet, eller du trenger lån for å bosette din gjeld eller betale dine regninger, starte en hyggelig forretning, eller du finner det vanskelig å skaffe kapital lån fra lokale banker, kontakt oss i dag via e-post mrsdorothysmith01@gmail.com for Bibelen sier "" Luke 11:10 Alle som ber, han får; han som leter, han finner, og den som banker på, skal døren bli åpnet ".Så ikke la disse muligheten gå forbi deg fordi Jesus er den samme i går, i dag og for alltid more.Please disse er for seriøse tenkende og gud frykter People.

  Navnet ditt:
  KJØNN;
  ALDER;
  Land
  Lånebeløp:
  Lån Varighet:
  FORMÅL MED LÅNE;
  Dine månedlige inntekter;
  Gyldig Cell Phone Number:

  Takk for din forståelse til kontakt Mens vi venter

  hilsen
  Ledelse
  E-post: mrsdorothysmith01@gmail.com

  SvarSlett
 104. Hallo,

  Vi er kristen organisasjon dannet for å hjelpe folk i behov av hjelper, for eksempel økonomiske help.So hvis du går gjennom økonomiske problemer eller er du i noen økonomisk rot, og du trenger midler til å starte opp din egen virksomhet, eller du trenger lån for å bosette din gjeld eller betale dine regninger, starte en hyggelig forretning, eller du finner det vanskelig å skaffe kapital lån fra lokale banker, kontakt oss i dag via e-post: mrsrosemary4444@gmail.com for Bibelen sier "" Luke 11:10 Everyone som ber, han får; han som leter, han finner, og den som banker på, skal døren bli åpnet ".Så ikke la disse muligheten gå forbi deg fordi Jesus er den samme i går, i dag og for alltid more.Please disse er for seriøse tenkende og gud frykter People.

  Navnet ditt:
  Lånebeløp:
  Lån Varighet:
  Gyldig Cell Phone Number:

  Takk for din forståelse i kontakt Mens vi venter: mrsrosemary4444@gmail.com

  hilsen
  Ledelse

  SvarSlett
 105. Hei,
  Vi er en kristen organisasjon for å hjelpe mennesker laget
  trenger hjelp,: eksempel økonomiske
  hjelpe. Så hvis du går gjennom finans
  problemer eller er du i noen økonomisk rot, og du
  trenger midler til å starte opp din egen
  virksomhet, eller du trenger lån
  å avgjøre din gjeld eller betale regninger,
  starte en hyggelig forretning, eller du finner det
  vanskelig å hente inn kapital lån fra lokale banker,
  Kontakt oss i dag via e-post:
  mrsclarajoy@gmail.com for Bibelen sier & quot; & Quot;
  Luke 11:10 alle som spør,
  Jeg får; Jeg som finner jeg ser, og lignende
  banket på døren som skal åpnes, & quot;. Så ikke la disse
  muligheten gå forbi deg Fordi Jesus er
  den samme i går, i dag og i all evighet. disse Vennligst
  er for seriøse tenkende og gud frykter People.
  Ditt navn:
  Lånebeløp :
  Lån Varighet:
  Gyldig Cell Phone Number:
  Takk for din forståelse i kontakt mens vi venter:
  mrsclarajoy@gmail.com

  SvarSlett
 106. Trenger du et presserende økonomiske kreditt lån?
  * Veldig rask og umiddelbar overføring til din bankkonto
  * Nedbetaling starter åtte måneder etter at du får penger
  bankkonto
  * Lav rente på 2%
  * Langsiktig nedbetaling (1-30 år) Lengde
  * Fleksible lån vilkår og månedlig betaling
  *. Hvor lang tid tar det å finansiere? Etter innlevering av lånesøknad
  Du kan forvente et foreløpig svar mindre enn 24 timer
  finansiering i 72-96 timer etter å ha mottatt den informasjonen de trenger
  fra deg.

  Kontakt legitim og lisensiert selskap, autorisert
  å gi økonomisk bistand til Everybody
  For mer informasjon og lån søknadsskjema

  e-post: cashfirmarena@gmail.com


  Med vennlig hilsen
  Sir Joel Williams
  CASH FIRM lån selskapet
  administrerende direktør
  TEL: +60183723787
  E-post: cashfirmarena@gmail.com
  Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

  SvarSlett
 107. Er du ute etter en måte å få en rask lån? Trenger du et lån eller annen grunn ?? bekymre deg ikke mer som din hjelp er her, kan vi tilby lån på 2% rente for alle, ta kontakt med oss ​​nå på FREEMANLOANFINANCE@GMAIL.COM og få din godkjent i dag.

  SvarSlett
 108. Hallo allemaal, Getuigenissen over hoe een lening aan de IT brak mijn GEZIN CHANGEMy naam is Nancy Andrews. Ik woon in de VS Florida en ik ben een gelukkige vrouw vandaag? Ik zei tegen mezelf dat elke lening geldschieter die mijn leven brak en dat kan veranderen van mijn familie, ik zal iedereen die op zoek is naar lening te verwijzen naar them.They gaf geluk aan mij en mijn familie te zijn, ik had behoefte aan een lening van $ 250.000,00 om mijn leven helemaal opnieuw te beginnen als een weduwe met drie kinderen ik dit eerlijk en godvrezende lening kredietverstrekker online die me geholpen met een lening van $ 250.000, $ 00 betekende, ze zijn inderdaad godvrezende mensen, het werken met een gerenommeerde lening company.If u de lening nodig hebt en je bent 100% zeker om de lening terug te betalen, dan kunt u contact met hen en vertel ze dat Mrs.nancy, geregisseerd door you.contact E_mail: geraidcas72@gmail.com

  SvarSlett
 109. Hallo allemaal, Getuigenissen over hoe een lening aan de IT brak mijn GEZIN CHANGEMy naam is Nancy Andrews. Ik woon in de VS Florida en ik ben een gelukkige vrouw vandaag? Ik zei tegen mezelf dat elke lening geldschieter die mijn leven brak en dat kan veranderen van mijn familie, ik zal iedereen die op zoek is naar lening te verwijzen naar them.They gaf geluk aan mij en mijn familie te zijn, ik had behoefte aan een lening van $ 250.000,00 om mijn leven helemaal opnieuw te beginnen als een weduwe met drie kinderen ik dit eerlijk en godvrezende lening kredietverstrekker online die me geholpen met een lening van $ 250.000, $ 00 betekende, ze zijn inderdaad godvrezende mensen, het werken met een gerenommeerde lening company.If u de lening nodig hebt en je bent 100% zeker om de lening terug te betalen, dan kunt u contact met hen en vertel ze dat Mrs.nancy, geregisseerd door you.contact E_mail: geraidcas72@gmail.com

  SvarSlett
 110. Hallo allemaal, Getuigenissen over hoe een lening aan de IT brak mijn GEZIN CHANGEMy naam is Nancy Andrews. Ik woon in de VS Florida en ik ben een gelukkige vrouw vandaag? Ik zei tegen mezelf dat elke lening geldschieter die mijn leven brak en dat kan veranderen van mijn familie, ik zal iedereen die op zoek is naar lening te verwijzen naar them.They gaf geluk aan mij en mijn familie te zijn, ik had behoefte aan een lening van $ 250.000,00 om mijn leven helemaal opnieuw te beginnen als een weduwe met drie kinderen ik dit eerlijk en godvrezende lening kredietverstrekker online die me geholpen met een lening van $ 250.000, $ 00 betekende, ze zijn inderdaad godvrezende mensen, het werken met een gerenommeerde lening company.If u de lening nodig hebt en je bent 100% zeker om de lening terug te betalen, dan kunt u contact met hen en vertel ze dat Mrs.nancy, geregisseerd door you.contact E_mail: geraidcas72@gmail.com

  SvarSlett
 111. Trenger du et lån? Dette er for å informere allmennheten at Mr. Carlos Juan, et privat lån utlåner er å åpne økonomisk mulighet for alle som har behov for noen økonomisk hjelp. Vi gir lån på 2% rente for enkeltpersoner , bedrifter og virksomheter med klare og forståelige termer og condition.contact oss i dag via e-post: (FERNANDOCARLOSJUAN@GMAIL.COM)

  SvarSlett
 112. Trenger du et lån? Dette er for å informere allmennheten at Mr. Carlos Juan, et privat lån utlåner er å åpne økonomisk mulighet for alle som har behov for noen økonomisk hjelp. Vi gir lån på 2% rente for enkeltpersoner , bedrifter og virksomheter med klare og forståelige termer og condition.contact oss i dag via e-post: (FERNANDOCARLOSJUAN@GMAIL.COM)

  SvarSlett
 113. Jeg er ved navn Lena fra Tyskland. Jeg ønsker å bruke denne anledningen til å takke den store Dr IREDIA for å hjelpe med å få min Ex mann tilbake. Jeg har vært i store smerter helt til den dagen jeg kontaktet drirediaherbalhome@gmail.com. Han støpt en kjærlighet spell for meg og ba meg om å vente på bare tre dager, at min Ex mann vil ringe meg og jeg gjorde i henhold til instruksjonene gitt til meg av ham og overraskende , i 2 dager, min Ex mann virkelig ringte meg og startet apologizing for alt han hadde forårsaket meg. Jeg er den lykkeligste kvinnen på jorden i dag fordi Dr IREDIA har gjort en fantastisk gjerninger i livet mitt, og jeg bestemte meg for å dele dette vitnesbyrdet å oppmuntre alle de står overfor lignende problemer. Ikke dø i smerter, besøke ham i dag ved å kontakte ham via denne gyldig e-postadresse: drirediaherbalhome@gmail.com og jeg forsikre deg om at ditt vitnesbyrd venter deg.

  SvarSlett
 114. Har du noen økonomisk problem? du trenger et lån for å betale gjeld? Er du i noen økonomisk krise? Da er du på rett kilde. Vi er registrert og godkjent selskap, Vi gir ut lån med lav rente på 2% til enkeltpersoner , bedrifter og selskaper under en klar og forståelig betingelser og vilkår. Kontakt oss i dag via e-post til: (Pauljohnloanfunding@yahoo.com)

  SvarSlett
 115. Trenger du et lån for å betale dine regninger og gjeld? Trenger du penger til å utvide virksomheten din? Har du dårlig kredittkort? Har du blitt nektet kreditt union, banker og andre finansmyndigheter ? Worry ikke mer, fordi vi er her for å gjøre økonomisk støtte for finanskrisen . Vi tilbyr lån til en svært pålitelig favoriserte lave renter, er vi også sertifisert og godkjent av regjeringen i saker ut økonomisk støtte til de som er i økonomisk krise. Vi er seriøse, ekte og legitim lån utlåner. Kontakt E-post: worldfinanceloancompany01@gmail.com

  SvarSlett
 116. Er du ute etter et lån? du er på rett sted for dine lån løsninger her! Global Finance Limited gi ut lån til bedrifter og enkeltpersoner på et lavt og rimelig rente på 2%. vennligst kontakt oss på e-post via camilapedro93@gmail.com

  SvarSlett
 117. Hallo,

  Søk om en rask og praktisk lån for å betale regninger og å starte en ny økonomisk prosjekt på den billigste rente på 2%. Ta gjerne kontakt med oss ​​i dag via E-post: stewartd887@gmail.com med lånebeløpet nødvendig. Våre minimum lånetilbud er $ 5,000.00 til $ 50,000,000.00USD. Vi er sertifisert, registrert og legit utlåner. Du kan ta kontakt med oss ​​i dag hvis du er interessert i å få dette lånet, kontakt oss for mer informasjon om lån. Prosessen som lånet vilkår og hvordan lånet vil bli overført til deg. Vi trenger din haster respons hvis du er interessert.

  KINDLY FYLL OG SEND lånesøknad skjemaet nedenfor:
   
  Navnet ditt:______________________
  Adressen din:____________________
  Ditt land:____________________
  Ditt yrke:__________________
  Lånebeløp Needed: ______________
  Lån Varighet: ____________________
  Månedlig inntekt:__________________
  Mobilnummer: ________________
  Har du søkt om et lån før: ________________
  Hvis du har søkt om et lån før, hvor du behandlet ærlig? hvor er selskapet lokalisert? ...

  e-post: stewartd887@gmail.com
  Med vennlig hilsen
  Mr. Larry Walters

  SvarSlett
 118. Er du i behov av et lån? Ønsker du å være økonomisk stabil? Eller ønsker du å utvide virksomheten din? Dette er et ekte selskap som tilbyr lån, auto lån, business lån, og personlige lån, jul lån til en svært redusert rente på 2% med komfortable varighet som er omsettelig. Dette tilbudet er åpent for alle som vil være i stand til å betale tilbake i tide. Vennligst kontakt hvis interessert med denne e-posten: mauricefinance@hotmail.com
  E-post: mauricefinance@hotmail.com

  SvarSlett
 119. Trenger du en presserende lån for å betale ned gjeld? Trenger du et lån for å starte en ny bedrift? Trenger du et personlig lån? Vi tilbyr alle typer lån til en rente på 2%. Kontakt oss i dag på e-post: joneschrisloan@gmail.com

  Låntakers DATA

  1) Fullt navn: .......................................................
  2) Staten: ..........................................................
  3) Adresse: .........................................................
  4) Stat: .............................................................
  5) Sex: ................................................................
  6) Sivil status: .................................................
  7) Yrke: ....................................................
  0,8) Telefonnummer: ................................................
  9) For tiden stilling i stedet for arbeid: .....................
  10) Månedlig inntekt: .............................................
  11) Lånebeløp Needed: .....................................
  12) Lån Varighet: ................................................
  13) Formålet med lån: ...........................................
  0,14) Religion: .......................................................
  0,15) Har du søkt før .................................

  Takk,
   Mr Jones

  SvarSlett
 120. Trenger du et presserende økonomiske kreditt lån?
  * Veldig rask og umiddelbar overføring til din bankkonto
  * Nedbetaling starter åtte måneder etter at du får penger
  bankkonto
  * Lav rente på 2%
  * Langsiktig nedbetaling (1-30 år) Lengde
  * Fleksible lån vilkår og månedlig betaling
  *. Hvor lang tid tar det å finansiere? Etter innlevering av lånesøknad
  Du kan forvente et foreløpig svar mindre enn 24 timer
  finansiering i 72-96 timer etter å ha mottatt den informasjonen de trenger
  fra deg.

  Kontakt legitim og lisensiert selskap, autorisert
  å gi økonomisk bistand til Everybody
  For mer informasjon og lån søknadsskjema

  e-post: cashfirmarena@gmail.com


  Med vennlig hilsen
  Sir Joel Williams
  CASH FIRM lån selskapet
  administrerende direktør
  TEL: +60183723787
  E-post: cashfirmarena@gmail.com
  Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

  SvarSlett
 121. Mitt navn er Cynthia og er fra USA, meg og min gutt venn brøt opp forholdet vårt fordi jeg så ham kysse en annen jente, og jeg plukke en kamp med henne, kom han tigge meg og jeg nekter å la ham tilbake i tre uker, og senere ble han ble lei og kom aldri tigge igjen. Så begynte jeg savner ham og kalte ham, men han var nå sint på meg at han gjorde plukke mine samtaler. Jeg dro til huset hans og han nektet å la meg og han sa det var over fordi jeg over reke ham, så jeg gikk til internett på jakt etter hjelp, så jeg så et vitnesbyrd hvordan DR. brun hjulpet en fyr å gjenvinne sin kjæreste da jeg mailet ham (dr.brownlovespellhome@gmail.com) og han ga meg sitt ord at etter 24 timer vil han bringe tilbake eksen min kjæreste tilbake for meg hvis jeg bare adlyde hans instruksjoner. Jeg gjorde alt han sa, og etter 24 timers det var akkurat som en drøm når min Sachs ringte meg og begynte å tigge om tilgivelse. Er så glad og takknemlig, hvis du trenger hjelp kan du sende ham på (dr.brownlovespellhome@gmail.com Tel: 27846918903

  SvarSlett
 122. hvordan jeg fikk min ex tilbake22. juni 2016 kl. 05:51

  Er her for å vitne om hva denne store spell caster gjort for meg. jeg aldri tror på spell casting, før når jeg ble fristet til å prøve det. Jeg og min mann har vært
  har mye problem å leve sammen, vil han alltid ikke gjør meg glad fordi han har forelsket seg i en annen dame utenfor vårt forhold, jeg prøvde mitt beste for å
  sørge for at min mann forlate denne kvinnen, men jo mer jeg snakke med ham jo mer han gjør meg falt trist, så mitt ekteskap er nå fører til skilsmisse fordi han ikke lenger
  gir meg oppmerksomhet. så med all denne smerten og pine, bestemte jeg meg for å kontakte denne spell caster for å se om ting kan trene mellom meg og min mann igjen. dette spell
  caster som var en kvinne fortalte meg at min mann er virkelig under en stor spell som han har vært sjarm med litt magi, så hun fortalte meg at hun hadde tenkt å gjøre alt
  ting normal rygg. hun gjorde spell på min mann og etter 5 dager min mann endret helt han selv beklager med måten han behandlet meg at han ikke var ham selv, jeg virkelig takke denne kvinnen hun heter DR Momodo hun har få tilbake min mann tilbake til meg jeg ønsker dere alle til å kontakte henne som har noe problem knyttet til

  ekteskap problem og forholdet problem hun vil løse det for deg. hennes e-post er: {momodospelltemple@gmail.com
  hun er en kvinne, og hun er flott. ønsker deg god tid.
  Han kastet forbannelser til ulike formål som
  (1) Hvis du vil ha din ex tilbake.
  (2) Hvis du alltid har dårlig drøm
  (3) Du ønsker å bli forfremmet på kontoret.
  (4) Du ønsker kvinner / menn til å løpe etter deg.
  (5) Hvis du vil ha et barn.
  (6) Du ønsker å være rik.
  (7) Du ønsker å knytte din mann / kone å være din for alltid.
  (8) Dersom du trenger økonomisk en ** heten.
  (9) HIV / AIDS CURE
  (10) Loretta spell
  (11) kjærlighet spell
  (12) virksomhet spell
  hvis du er i en hvilken som helst problem e ham nå og han vil hjelpe deg
  Kontakt ham i dag på :: {momodospelltemple@gmail.com
  DR Momodo

  SvarSlett
 123. Mitt navn er Hellen Els, Fra Baltimore. Jeg ønsker å dele mine vitnesbyrd med allmennheten om hva denne mannen heter Dr.Eve har nettopp gjort for meg, har denne mannen bare brakt tilbake glede til mitt hjem og mitt liv i personen jeg har hørt om ham før, og jeg var tvilende ham, men da jeg ga ham en prøve angående min feil å ha min egen baby og bli gravid for mannen jeg giftet meg med kalt Mr.Kenny vi var sammen i lang tid, og vi elsket vårt selvbilde-tallet, men da jeg var ute av stand til å gi ham et barn for 2 år forlot han meg og fortalte meg at han ikke kan fortsette lenger da jeg var nå på utkikk etter måter å få ham tilbake til en venn av meg fortalte meg om denne mannen og ga sin kontakt via e-post: (dr.eveherbeshome@gmail. com), så du vil ikke tro dette da jeg kontaktet ham, takk igjen den store Dr.Eve for hva du har gjort for meg, hvis du er der ute som går gjennom noen av dette problemer er oppført nedenfor:

   1) Hvis du vil ha din ex tilbake.
  (2) Hvis du alltid har dårlige drømmer.
  (3) Du ønsker å bli forfremmet på kontoret.
  (4) Du ønsker kvinner / menn til å løpe etter deg.
  (5) Hvis du vil ha et barn.
  (6) Du ønsker å være rik.
  (7) Du ønsker å knytte din mann / kone å være din for alltid.
  (8) Hvis du trenger økonomisk bistand.
  (9) Har du blitt lurt, og du vil gjenopprette du tapt penger eller egenskaper? Kontakte ham via e-post: dr.eveherbeshome@gmail.com

  SvarSlett
 124. Hei, jeg er Sheryln Coleman jeg er den mest lykkeligste personen på jorden, etter 6 måneder med tristhet og sorg uten å være sammen med den jeg elsker, jeg prøvde alt min mulig best å sørge for at jeg gjør min kjæreste lykkelig, men det aldri synes å fungere bra det var som jeg gjør alt forgjeves, men alle takket går til Dr Ogundu for å komme til å endre alle mine bekymringer og sorg til glede. jeg visste den store mannen når jeg leser noen fantastiske vitnesbyrd om Dr Ogundu hvordan han har hjulpet mange mennesker på sine samlivsproblemer Jeg leste et magasin når jeg så gode vitnemål, samt min knipe da jeg bestemte meg for ikke å kaste bort tid fordi jeg har savnet min kjæreste så mye jeg bestemte meg for å kontakte ham og dele alle mine problem med ham som han fortalte meg ikke å bekymre deg for at han forsikret meg om at innen 48 timer alt ville bli sortert ut jeg trodde Dr Ogundu så mye på grunn av hvordan han har vært å hjelpe mange mennesker, min kjæreste som forlot meg for god plutselig svarte min tekst og mine samtaler og ba meg om å tilgi ham at jeg var så glad jeg er så takknemlig til Dr Ogundu for det han har gjort for meg, og jeg lover å vitne hans godhet hele mitt liv. Hvis du er det passerer det samme problemet eller noen typer problem kontakt denne store mannen på hans e-postadresse: drogunduspellcaster@gmail.com
  1. Bli din kjæreste eller mann tilbake
  2. Penger spell / lykke spell
  3. Prosperity spell
  4. Beskyttelse staver
  5. Skaff deg en jobb spell
  6. Promotion staver
  7. Få pengene tilbake
  8. Freedom staver
  9. Kjærlighet spell
  10. Avenging spell
  11. Lottery spell

  SvarSlett
 125. Dette er for å informere allmennheten som Ringgit Plus lån selskapet tilbyr lån til alle på en svært lav rente på 3%. For mer informere vennligst kontakt:
  riggitplus@gmail.com

  SvarSlett
 126. Trenger du et presserende lån for å finansiere virksomheten din eller i noen hensikt? Vi er sertifisert, legitime og internasjonalt lisensiert lån utlåner Vi tilbyr lån til virksomheten bedrifter, bedrifter og enkeltpersoner til en rimelig rente på 2% prosent, kan det være en kort eller lang sikt lån eller selv om du har dårlig kreditt, skal vi behandle lånet så snart vi mottar din søknad. vi er en uavhengig finansiell institusjon. Vi har bygget opp et godt rykte gjennom årene i å tilby ulike typer lån til tusenvis av våre kunder. Vi tilbyr garantert lån tjenester av et beløp til borgere og ikke-borgere kan vi tilby enkle personlige lån, kommersielle / business lån, bil lån, leasing / utstyr finans, gjeld konsolidering lån, hjem lån, etcfor alle borgere og ikke-borgere med enten en god eller dårlig kreditt. Hvis du er i behov for vårt selskap epost (lindamooreloans@gmail.com) du kan sende oss din informasjon Send meg i dag, og du vil være glad du gjorde. lindamooreloans@gmail.com eller nettside: https://lindamooreloancompany.wordpress.com

  Med vennlig hilsen,
  Mrs, Linda Moore.
  virksomhetsleder

  SvarSlett
 127. Jeg fikk min lån fra Sr.John Luther, han er en veldig god lån utlåner, hvis du trenger et lån jeg vil du skal kontakte ham nå og han vil gi deg en legitim lån, uansett økonomisk problem bare kontakt Sr.John Luther på sin e-post johnlutherloanfirm1@outlook.com og han vil hjelpe deg med en ekte lån og nok penger.
  Han hjalp meg da jeg var svært dårlig, og han kan hjelpe deg også.
  Takk

  SvarSlett
 128. Dette er mitt vitnesbyrd om det gode arbeidet til en mann som har hjulpet me..My heter Joy Clifford, og jeg baserer i London.My livet er tilbake !!! Etter 8 års ekteskap, min mann forlot meg og dro meg med våre tre barn. Jeg følte at livet mitt var i ferd med å avslutte, og var falt fra hverandre. Takket være en spell caster heter DR SUNNY som jeg møtte på nettet. På en trofast dag, som jeg var surfer via internett, ble jeg søker etter en god spell caster som kan løse mine problemer. Jeg kom over rekke vitnesbyrd om denne spell caster. Noen mennesker har forklart at han tok med seg Ex kjæreste tilbake, noen vitnet om at han gjenoppretter liv, noen vitnet om at han kan kaste en spell å stoppe skilsmisse og så videre. Det var en spesiell
  vitnesbyrd jeg så, var det om en kvinne som heter nåde, hun vitnet om hvordan Dr SUNNY brakte henne tilbake Ex kjæreste i mindre enn 72 timer, og på slutten av vitnesbyrdet hun slippe Dr SUNNY e-post adresse. Etter å ha lest alle disse, bestemte jeg meg for å gi DR SUNNY en prøve. Jeg kontaktet ham via e-post og forklarte problemet mitt til ham. I løpet av bare tre dager, min mann kom tilbake til meg. Vi løste våre problemer, og vi er enda gladere enn før. Dr SUNNY er virkelig en talentfull og begavet mann, og jeg vil ikke stoppe publiseringen av ham fordi han er en fantastisk mann ... Hvis du har et problem, og du er på utkikk etter en ekte og genuin spell caster for å løse det problemet for deg. Prøv den store Dr SUNNY i dag, han kan være svaret på problemet. Her hans kontakt: ham en e-post, drsunnydsolution1 @ gmail.com Takk stor solrikt. Kontakt ham for følgende:

  (1) Hvis du vil ha din ex tilbake.
  (2) Hvis du alltid har dårlige drømmer.
  (3) Du ønsker å bli forfremmet på kontoret.
  (4) Du ønsker kvinner / menn til å løpe etter deg.
  (5) Hvis du vil ha et barn.
  (6) [Du ønsker å være rik.
  (7) Du ønsker å knytte din mann / kone å være din for alltid.
  (8) Hvis du trenger økonomisk bistand.
  (9) Herbal omsorg
  10) Hjelp å bringe folk ut av fengsel
  (11) Ekteskap Spells
  (12) Miracle Spells
  (13) Skjønnhet Spells
  (14) PROFETI SJARM
  (15) Attraksjon Spells
  (16) Evil Eye Spells
  (17) Kissing Spell
  (18) Slett Sykdom Spells
  (19) VALG vinner staver
  (20) SUKSESS på eksamener staver
  (21) Charm å få som å elske deg.
  (22) Forretnings spell
  (23) Fjern HIV Sykdom staver

  Kontakt ham i dag på: drsunnydsolution1@gmail.com 2348077620669. Du kan også kontakte ham på whats-app på samme telefonnummer.

  SvarSlett
 129. Soy el Sr. Walker por su nombre. Yo vivo en EE.UU., quiero utilizar este medio para alertar a todos los solicitantes de préstamos que tener mucho cuidado porque hay estafadores everywhere.Few meses atrás yo era tensa financieramente, y debido a mi desesperación me estafado por varios prestamistas en línea. Casi había perdido la esperanza hasta que un amigo me refirió a un prestamista muy fiable llamada Sra Born gancho que me presta un préstamo sin garantía de $ 85.000 en virtud de 2 horas y sin ningún tipo de estrés. Si usted está en necesidad de cualquier tipo de préstamo sólo en contacto con él ahora a través de: chillwellfinancialhome@gmail.com estoy usando este medio para alertar a todos los solicitantes de préstamos debido a demonios pasaba a través de las manos de los prestamistas fraudulentos. Y no me gustaría incluso mi enemigo para pasar a través de un infierno que pasé a través de las manos de los prestamistas en línea fraudulentos, yo también quiero que me ayude a pasar esta información a otras personas que también están en necesidad de un préstamo una vez que se también tenemos recibir su préstamo del Sr. enfriar bien, te pido que Dios le dé larga vida, en contacto con él ahora en chillwellfinancialhome@gmail.com y dar préstamos para la tasa de interés de sólo el 6%.

  SvarSlett
 130. Hei alle sammen,

  Jeg er Miller Porter et privat lån utlåner med Good Working omdømme,
  millerporter102@yahoo.com Påfør i dag hvis du trenger en nødsituasjon
  lån fra en pålitelig selskap, med gode betingelser og arbeidsforhold,
  så bør du kontakte oss så vi tilby lån til
  rimelig rente på 3% og arbeidet med oss
  vil være en god opplevelse. Hvis du er interessert, ta kontakt
  oss via e-post: millerporter102@yahoo.com eller
  +2349057519652 millerporter102@yahoo.com

  http://millerporter102.wix.com/potterfirms

  Jeg venter på rask respons
  Mr Miller Porter

  SvarSlett
 131. Hei, jeg er Mr Paul Walker, et privat lån utlåner som gir livet tid mulighet lån. Trenger du et lån raskt for å betale ned gjeld, eller du trenger et lån for å forbedre din bedrift? Du har blitt avvist av banker og andre finansinstitusjoner ? Trenger du en konsolidering lån eller boliglån? på jakt etter mer fordi vi er her for å gjøre alle dine økonomiske problemene en ting fra fortiden . Vi låner penger til personer som har behov for økonomisk bistand, som har en dårlig kreditt eller trenger penger til å betale regninger, å investere på forretningsreise med en hastighet på 2%. Jeg vil bruke dette mediet til å informere deg om at vi gir en pålitelig og mottaker assistanse og vil være villig til å tilby et lån. Så ta kontakt med oss i dag på e-post: (paulwalkerloanfirms@gmail.com)

  SvarSlett
 132. Uten DR Akwuke mange mennesker ville ha vært død gjennom hjertet pause. Mitt tilfelle er ikke forskjellig fra hjerte pause, jeg er gift kvinne med 2 barn, og det var en tid da jeg hadde problem med min mann fordi han hadde et forhold utenfor ekteskapet vårt, og dette gjorde meg dårlig. Så jeg prøvde å finne løsning på problemet mitt ved å lese en masse forhold tips på internett, og det var slik jeg kom i kontakt med DR Akwuke kontaktinformasjon og gjennom hjelp av DR Akwuke på Akwukespiritualtemple@gmail.com min mann igjen jenta han hadde affære med, og han kom tilbake til meg og våre barn. Etter en godt utført av DR Akwuke jobb jeg følte at det vil være urettferdig hvis jeg holde dette hemmelig for meg selv, og det er derfor jeg kommer til å droppe kontaktinformasjon for DR Akwuke akkurat nå, eller du kan også nå ham via denne e-posten: Akwukespiritualtemple@gmail.com

  SvarSlett
 133. Jeg ønsker å si en veldig stor takk og takknemlighet til Dr. OWO ododo for å bringe tilbake min mann som forlot jeg og barna i nesten tre måneder i løpet av fem dager etter å ha fulgt alle instruksjoner gitt til meg. Jeg er veldig mye takknemlig for å gjenopprette fred i min ekteskapelig hjem "Jeg ber Gud den allmektige gi deg styrke og visdom til å hjelpe flere mennesker som har lignende problem som min. for hjelp kan du nå ham på sin mobiltelefon +2349052571784 eller hans e-postadresse: owoododospellcaster04@gmail.com

  SvarSlett
 134. Er du ute etter en virksomhet lån, personlige lån, hjem lån, bil lån, student lån, gjeld konsolidering lån, usikrede lån, venture-
  kapital, etc. .. Eller var du nektet et lån av en bank eller en finansinstitusjon for en eller flere grunner.

  Du på rett sted for dine lån løsninger! Jeg er en privat utlåner, jeg gir ut lån til bedrifter og enkeltpersoner på et lavt og rimelig rente på 2%. Renter.

  Værsåsnill kontakt oss.

  via e-post:

  morrisonfinancecompany@consultant.com  +1 205-287-7481

  Takk,


  Mr Morrison Aniems.

  SvarSlett
 135. Er du ute etter en virksomhet lån, personlige lån, hjem lån, bil lån, student lån, gjeld konsolidering lån, usikrede lån, venture-
  kapital, etc. .. Eller var du nektet et lån av en bank eller en finansinstitusjon for en eller flere grunner.

  Du på rett sted for dine lån løsninger! Jeg er en privat utlåner, jeg gir ut lån til bedrifter og enkeltpersoner på et lavt og rimelig rente på 2%. Renter.

  Værsåsnill kontakt oss.

  via e-post:

  morrisonfinancecompany@consultant.com  +1 205-287-7481

  Takk,


  Mr Morrison Aniems.

  SvarSlett
 136. Hei alle sammen,

  Jeg er Miller Porter et privat lån utlåner med Good Working omdømme,
  millerporter102@yahoo.com Påfør i dag hvis du trenger en nødsituasjon
  lån fra en pålitelig selskap, med gode betingelser og arbeidsforhold,
  så bør du kontakte oss så vi tilby lån til
  rimelig rente på 3% og arbeidet med oss
  vil være en god opplevelse. Hvis du er interessert, ta kontakt
  oss via e-post: millerporter102@yahoo.com eller
  +2349057519652

  http://millerporter102.wix.com/potterfirms

  Jeg venter på rask respons
  Mr Miller Porter

  SvarSlett
 137. Dr Goko de grote spell caster je een grote man die je je werk aan mij te bewijzen door het herstel van vreugde in mijn leven weer. Na een jaar van mijn huwelijk mijn man gedrag werd zo vreemd en ik begrijp niet echt wat er gaande was, pakte hij uit het huis aan een andere vrouw die ik hou van hem zo veel dat ik nooit droomt van hem te verliezen, ik probeer mijn mogelijk best om ervoor te zorgen dat mijn man weer terug naar mij, maar alles tevergeefs, ik huilen en huilen op zoek naar hulp, besprak ik het met mijn beste vriendin Laura en ze beloven om me te helpen. Ze vertelde me van een man genaamd Dr.Goko, ze vertelde me dat hij is een zeer groot man en een echte man, die kan worden vertrouwd en er is niets over de liefde kwesties die hij niet kan oplossen en ze vertelde me hoe hij helpen ontelbaar aantal mensen heeft bij herstel van hun relatie. Ik was echt te overtuigen, ik snel contact op met zijn e-mailadres (dr.gokosspiritualcaster@gmail.com) leg ik uit al mijn probleem voor hem, vertelde hij me dat ik niet zou moeten zorgen dat al mijn problemen onmiddellijk worden opgelost. Hij zei dat na 2 dagen zal mijn man terug naar mij te komen en beginnen met bedelen, en het is echt gebeuren zoals hij zei, ik was erg verrast, dit is zo geweldig. Om God de eer van onze relatie is nu erg krap en we wonen allebei graag weer. Als u met soortgelijke problemen of meer contact met hem nu (dr.gokosspiritualcaster@gmail.com) of voeg hem op wat app +2348056398964

  SvarSlett
 138. Hallo
  Du trenger ikke å gjøre et presserende lån? Lån til slette gjelden, eller du må returnere pengene.
  forbedre virksomheten
  du har forlatt
  Banker og andre finansinstitusjoner ?
  Gjeld eller boliglån eller ikke.
  Søk ikke mer, fordi vi er her for å gjøre det som alle de økonomiske problemene.
  Da vi lånt fra folket.
  Ved behov for økonomisk støtte, med dårlig kreditt eller i behov av penger.
  Kostnaden av å investere i en bedrift rimelig 2%, vil jeg gjerne ta denne.
  Medium for å informere deg om at vi er pålitelige og gi stønadsmottakere og hjelpe oss.
  Vær villig til å låne ut penger. Så ta kontakt med oss i dag via e-post.
  anitabrisonloanscompany@gmail.com
  navn:
  Antall kreves:
  varighet:
  land:
  adresse:
  formål:
  telefonnummer:

  Vi venter på et svar.
  takk
    Mrs. Anita

  SvarSlett
 139. Hallo
  Du trenger ikke å gjøre et presserende lån? Lån til slette gjelden, eller du må returnere pengene.
  forbedre virksomheten
  du har forlatt
  Banker og andre finansinstitusjoner ?
  Gjeld eller boliglån eller ikke.
  Søk ikke mer, fordi vi er her for å gjøre det som alle de økonomiske problemene.
  Da vi lånt fra folket.
  Ved behov for økonomisk støtte, med dårlig kreditt eller i behov av penger.
  Kostnaden av å investere i en bedrift rimelig 2%, vil jeg gjerne ta denne.
  Medium for å informere deg om at vi er pålitelige og gi stønadsmottakere og hjelpe oss.
  Vær villig til å låne ut penger. Så ta kontakt med oss i dag via e-post.
  anitabrisonloanscompany@gmail.com
  navn:
  Antall kreves:
  varighet:
  land:
  adresse:
  formål:
  telefonnummer:

  Vi venter på et svar.
  takk
    Mrs. Anita.

  SvarSlett
 140. Har du behov for økonomisk bistand? Har du penger til å betale gjeld? Vi gir ut lån med en rente på 2,00% Ta kontakt for mer informasjon: Atlasloanfirm@outlook.com Vennligst skriv oss tilbake med lånet informasjon; - Fullt navn: - Lånebeløp kreves ... $, €, £: - Lån Varighet: - Formålet med lån: - By / Land: - Telefon: - Site Name: Ta kontakt med oss for mer informasjon: Atlasloanfirm@outlook.com

  SvarSlett
 141. God dag,

     Vi er en legitim, anerkjente regjering registrert pengene utlåner. Vi er et selskap som tilbyr økonomisk bistand. Vi låner penger ut til enkeltpersoner som har behov for økonomisk bistand, som har en dårlig kreditt posten eller i behov av penger til å betale regninger, å investere på forretningsreise. Jeg vil bruke dette mediet til å informere deg om at vi gjengi pålitelig mottaker assistanse som jeg vil være glad for å tilby deg et lån på 2%, så ikke nøl med å søke om et lån, fordi vi skal gi deg det beste av vår service.

  Kontakt: Danielwallsloancompany@gmail.com

  SvarSlett
 142. Trenger du et presserende økonomiske kreditt lån?
  * Veldig rask og umiddelbar overføring til din bankkonto
  * Nedbetaling starter åtte måneder etter at du får penger
  bankkonto
  * Lav rente på 2%
  * Langsiktig nedbetaling (1-30 år) Lengde
  * Fleksible lån vilkår og månedlig betaling
  *. Hvor lang tid tar det å finansiere? Etter innlevering av lånesøknad
  Du kan forvente et foreløpig svar mindre enn 24 timer
  finansiering i 72-96 timer etter å ha mottatt den informasjonen de trenger
  fra deg.

  Kontakt legitim og lisensiert selskap, autorisert
  å gi økonomisk bistand til Everybody
  For mer informasjon og lån søknadsskjema

  e-post: cashfirmarena@gmail.com


  Med vennlig hilsen
  Sir Joel Williams
  CASH FIRM lån selskapet
  administrerende direktør
  TEL: +60183723787
  E-post: cashfirmarena@gmail.com
  Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

  SvarSlett
 143. Har du behov for forretninger eller personlige lån?
  Ønsker du å refinansiere ditt firma?
  Vårt selskap er basert i USA og Europa. Vi gir ut lån til enkeltpersoner og selskap på 2% rente årlig. For mer informasjon email linconfinanceloan@outlook.com

  Lånebeløp ........... lån Varighet ........... telefonnummer ....... fullt navn ........ Har du søke før: ................ Månedlig Inntekt: .............. Yrke: ............... .Gender ............ Land ............ State ........

  SvarSlett
 144. HELLO du er en forretningsmann eller kvinne arbeidstaker eller business selskap
  ASSISTERENDE trenger økonomisk drivkraft til utvikling av virksomheten forum? SÅ
  bekymre deg ikke mer. HER PÅ terskel er kredittkortselskaper, gir
  Lån til 2% Rente for forretnings- og private formål.
  Vi tilbyr lån @ 2% Rente for næringsliv og private
  PURPOSES.APPLY nå med ingen tillit FALT bedrageri og
  Enhver COFIDENT nok til å komme til vårt selskap NEI OG AVGIFTER
  EMAIL US VIA;
  pineheartloanfirm@gmail.com
  Med følgende informasjon:
  1) Fullt navn: ...........................
  2) Land: ...........................
  3) Adresse: ...........................
  4) Status: ...........................
  5) Paul: ...........................
  6) Sivilstatus: ...........................
  7) Yrke: ...........................
  8) Telefonnummer: ...........................
  9) bestemmelsene for tiden på plass arbeid: .....................
  10) Månedlig inntekt: ...........................
  11) Hvor mye kreditt som trengs: ...........................
  12) Lån Varighet: ...........................
  13) Formålet med kreditt: ...........................
  14) Religion: ...........................
  15) før du søker ..........
  REGISSØR / CEO: Ms Olivia marrice, ta kontakt med oss ​​i dag
  e-post
  PINEHEARTLOANFIRM@Gmail.com
  og vi kan forsikre deg om å få rimelig kreditt

  SvarSlett
 145. Trenger du et lån eller annen grunn? Kontakt oss nå med rimelig
  Lånetilbud på 3% rente med et minimum av $ 1000 og maksimum
  Fra $ 500,000,000,00 og hvis interessert bør du kontakte oss på følgende adresse:
  tomsonfinancialservice@gmail.com for mer informasjon.

  Merk: lån selskapet har ingen bedrag I motsetning til andre falske lån
  Selskaper som gir hva som er i stand til å gi Vennligst dette er en reell og
  Autentisk lån selskapet registrert under offentlig etat, den eneste seriøse
  Tenkende mennesker som virkelig trenger lånet er å kontakte oss, hvis du vet du
  Det er ikke alvorlig i å søke et lån fra oss, vennligst ikke engang prøve
  Kontakt oss, takk.

  tomsonfinancialservice@gmail.com
  Takk, hilsen og vi venter på umiddelbar respons.

  SvarSlett
 146. Jeg ønsker å takke DR OJEFOR for å bringe tilbake min mann til meg. det skjedde at min mann plutselig mistet interessen for meg og sluttet å komme hjem etter jobb, og dette gjorde meg bekymret. en venn av meg knyttet meg til denne store spell caster og det var slutten av det hele. min mann kom tilbake til meg tigge meg til å tilgi ham. du kan kontakte DR OJEFOR for raske løsninger på dine problemer (DROJEFORSPELLCASTER@GMAIL.COM)
  (1) Hvis du vil ha din ex tilbake.
  (2) Hvis du alltid har dårlige drømmer.
  (3) Du ønsker å bli forfremmet på kontoret.
  (4) Du ønsker kvinner / menn til å løpe etter deg.
  (5) Hvis du vil ha et barn.
  (6) Du ønsker å være rik.
  (7) Du ønsker å knytte din mann / kone å være
  din for alltid.
  (8) Hvis du trenger økonomisk bistand.
  (9) Herbal omsorg
  (10) Hvis du kan være i stand til å tilfredsstille din kone
  sex ønske grunn
  til lav ereksjon.
  (11) HIV CURE

  SvarSlett
 147. Jeg ønsker å takke DR OJEFOR for å bringe tilbake min mann til meg. det skjedde at min mann plutselig mistet interessen for meg og sluttet å komme hjem etter jobb, og dette gjorde meg bekymret. en venn av meg knyttet meg til denne store spell caster og det var slutten av det hele. min mann kom tilbake til meg tigge meg til å tilgi ham. du kan kontakte DR OJEFOR for raske løsninger på dine problemer (DROJEFORSPELLCASTER@GMAIL.COM)
  (1) Hvis du vil ha din ex tilbake.
  (2) Hvis du alltid har dårlige drømmer.
  (3) Du ønsker å bli forfremmet på kontoret.
  (4) Du ønsker kvinner / menn til å løpe etter deg.
  (5) Hvis du vil ha et barn.
  (6) Du ønsker å være rik.
  (7) Du ønsker å knytte din mann / kone å være
  din for alltid.
  (8) Hvis du trenger økonomisk bistand.
  (9) Herbal omsorg
  (10) Hvis du kan være i stand til å tilfredsstille din kone
  sex ønske grunn
  til lav ereksjon.
  (11) HIV CURE

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.